Ειδήσεις

Κωστής Νούσιος για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων: Μνήμη και χρέος για 353.000 ψυχές


Εκατόν τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο για την εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου. Η Ποντιακή Γενοκτονία, που οδήγησε στον αφανισμό 353.000 Έλληνες είναι από τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Σφαγές, απίστευτες θηριωδίες και βασανιστήρια από τους Νεότουρκους, οδήγησαν στο χαμό χιλιάδες και όσοι γλίτωσαν, αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Κι όπου κατάφεραν να ριζώσουν, συνέβαλαν ουσιαστικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή, με σκληρή δουλειά και κυρίως με μεγάλα ψυχικά αποθέματα.

Τιμούμε αυτή τη θυσία, που δικαίως, χαρακτηρίζεται ως μια αιματοβαμμένη και τραγική σελίδα της νεότερης ιστορίας μας. Και συνεχίζουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη Διεθνή Κοινότητα, που αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια.

 

Οι ‘’Αλησμόνητες Πατρίδες’’ θα είναι πάντοτε σημείο αναφοράς και διεκδίκησης της δικαίωσης που αναζητούν 353.000 ψυχές. Μιας δικαίωσης που μας υπαγορεύει η Μνήμη και το Εθνικό μας Χρέος’’.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα διεθνής τηλεοπτική σειρά στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Η Δ/νση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου για την Ημέρα Νοσηλευτών