Ειδήσεις

Κουβέρτες μωρών: Τύποι, χρήσεις και συμβουλές αγοράς


Μια κουβέρτα είναι αναμφίβολα ο καλύτερος φίλος ενός νεογέννητου. Πολλά μωρά, ακόμη και όταν μεγαλώνουν δεν είναι έτοιμα να κοιμηθούν χωρίς αυτή. Επομένως, η αγορά της κατάλληλης κουβέρτας για το μικρό σας καθίσταται απαραίτητη διαδικασία.
Με αρκετούς τύπους που διατίθενται στην αγορά σήμερα, η απόφαση για το ποια είναι η απόλυτα κατάλληλη κουβέρτα για το νεογέννητό σας, η επιλογή είναι πραγματικά ένα απαιτητικό έργο, καθώς πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε τα διαφορετικά είδη κουβέρτας, γίνεται πολύ εύκολο για εσάς να βρείτετην κατάλληλη για το μωρό σας.

 

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη κουβέρτας;

Οι πάνες αγκαλιάς https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/cotton-muslin/ είναι σίγουρα ο πιο ευπροσάρμοστος τύπος κουβέρτας μωρού, επειδή είναι εξαιρετικά πολυλειτουργικές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σχεδόν οποιονδήποτε σκοπό, όπως χαλάκι παιχνιδιού, προστατευτικό ύφασμα σε επιφάνειες, κάλυμμα θηλασμού και πολλά άλλα. Ωστόσο, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να δέχονται το μωρό κατά τη γέννησή του. Συνήθως κατασκευάζονται από ελαφρύ και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό όπως οργανικό βαμβάκι, μουσελίνα και μπαμπού. Οι πάνες αγκαλιάς έχουν είτε τετράγωνο είτε ορθογώνιο σχήμα και χρησιμοποιούνται κυρίως για το ‘’τύλιγμα’’ του βρέφους. Όντας αρκετά λεπτά υφάσματα, μπορούν επίσης να επιστρωθούν και με άλλα είδη κουβέρτας. Αυτές οι κουβέρτες για όλες τις χρήσεις είναι βασικές για ένα νεογέννητο και πρέπει να υπάρχουν σε επαρκή ποσότητα.

Οι κουβέρτες ασφαλείας ή υπνόσακοι, όπως υποδηλώνει το ίδιο το όνομα, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τα μωρά και τα νήπια να αισθάνονται ασφαλή και άνετα κατά τον ύπνο ή και σε άλλες καταστάσεις της καθημερινότητας. Συχνά κατασκευάζονται από ένα εξαιρετικά μαλακό υλικό και συνήθως συνοδεύονται από μια πλευρά φτιαγμένη από ύφασμα fleece. Μερικές φορές οι κουβέρτες ασφαλείας χρησιμοποιούνται από ένα μωρό έως ότου μεγαλώσει σε μικρό παιδί. Για αυτό το λόγο, πρέπει να είναι ανθεκτικές, ώστε το παιδί σας να μπορεί να την απολαμβάνει σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του.

Βρεφικές Κουβέρτες ή παπλώματα: Οι κουβέρτες και τα παπλώματα κούνιας, τα οποία είναι μεγαλύτερα από το μέγεθος των κουβερτών που αναφέραμε στις παραπάνω περιπτώσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κρεβάτι και για διάφορους διακοσμητικούς σκοπούς. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο στρώμα, να τα χρησιμοποιήσετε ως παιδικό χαλάκι και να τα κρεμάσετε στον τοίχο του βρεφικού δωματίου για διακόσμηση. Συχνά κατασκευάζονται από fleece, ενώ τα παπλώματα αποτελούν τέλεια επιλογή για περιστασιακή χρήση στο σπίτι. Η επιλογή της κουβέρτας εξαρτάται από τις ανάγκες σας, την ηλικία του μωρού σας καθώς και από τις καιρικές συνθήκες της εποχής. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα βαμβακερά υφάσματα είναι ιδανικά ώστε να διατηρούν δροσερά τα μωρά και να αποφεύγονται οι ερεθισμοί του δέρματος από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τους χειμερινούς μήνες ένας υπνόσακος ή μια κουβέρτα ασφάλειας θα κρατήσουν το μωράκι σας ζεστό, ασφαλή και άνετο καθ΄ολη την διάρκεια του ύπνου.

Προηγούμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας: Γυναίκες από πέτρα και φως - Της Λίας Ρογγανάκη