Ειδήσεις

Κυκλοφορεί σε επανέκδοση το βιβλίο Τα Άγραφα της Πίνδου


Στις προθήκες βιβλιοπωλείων βρίσκεται το βιβλίο «Τα Άγραφα της Πίνδου» που συνέγραψε ο πρωτοπόρος Δασολόγος Σεραφείμ Κ. Τσιτσάς, το 1967, συμπατριώτης από το Μοσχάτο (Μπλάσδο) Θεσσαλικών Αγράφων.

Είναι η τρίτη επανέκδοση, που έγινε από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας & Ευρυτανίας σε επιμέλεια του Βασίλη Τσαντήλα, ο οποίος χαρακτηρίζει το βιβλίο «Ευαγγέλιο» για κάθε Αγραφιώτη και όχι αδίκως: Είναι το πρώτο βιβλίο που αντιμετωπίζει και προβάλλει συνολικά τον Ιστορικό – Γεωγραφικό χώρο των Αγράφων (Θεσσαλικά και Ευρυτανικά).

Ενώ είναι μόλις 100 σελίδων, αναδεικνύει επιγραμματικά και περιεκτικά τα στοιχεία των Αγράφων: Ιστορία – Γεωγραφία – Λαογραφία – Οικονομία – Απασχόληση – Γεωργία – Κτηνοτροφία – Δάση – Πληθυσμό – Ανάπτυξη. Το βιβλίο περιέχει πίνακες στοιχείων για πληθυσμό, ορεινή οικονομία, σπάνιο φωτογραφικό υλικό του 1943 και 44 του Σπ. Μελετζή και είναι μια φωνή προειδοποίησης προς την πολιτεία για την ορεινή Ελλάδα. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στον αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Η τιμή που διατίθεται είναι συμβολική στο ύψος των επτά (7) ευρώ. Είναι το βιβλίο για κάθε αγραφιώτικο σπίτι, δηλώνει ο Πρόεδρος της Ε.Α.Χ. Βασ. Τσαντήλα

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση με θέμα: 5 ερωτήσεις για τον πόλεμο
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων