Ειδήσεις

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Προστασία Περιβάλλοντος


Με αφορμή την παγκόσμια μέρα Ποδηλάτου που γιορτάζεται στις 3 Ιουνίου  και αντίστοιχα  την παγκόσμια ημέρα  Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 02/06/2023 ακόμη  δύο  ενημερωτικές δράσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης  στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο  Ανάβρας με θέμα: «Κυκλοφοριακή Αγωγή» και «Προστασία του Περιβάλλοντος».

Στόχος της επίσκεψής μου ήταν να προσφέρω στους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς μια εποικοδομητική και διαφορετική βιωματική μάθηση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της φύσης, αλλά ταυτόχρονα οι μελλοντικοί πολίτες να αγαπήσουν και να προσέχουν το περιβάλλον τους.Επίσης, οι μαθητές – αποφασίστηκε σε επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων –  να φέρουν στο σχολείο τα ποδήλατά τους, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου  και να εφαρμόσουν τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν να εφαρμόσουν όλα όσα παρουσιάστηκαν. Στόχος της επίσκεψης της Ειδικής Παιδαγωγού  ήταν να προσφέρει στους μαθητές μια εποικοδομητική και διαφορετική βιωματική μάθηση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της φύσης. Σκοπός είναι να αναπτυχθεί ένα διαφορετικό μοντέλο εκπαίδευσης έξω από τα πλαίσια του παραδοσιακού και στείρου περιβάλλοντος μάθησης του σημερινού σχολείου. Προσφέροντας σε όλους τους μαθητές δυνατότητες ανάπτυξης γνώσης και κριτικής σκέψης, χωρίς να τους διαχωρίζει σε καλούς και κακούς μαθητές. Αλλά ταυτόχρονα οι μελλοντικοί πολίτες να αγαπήσουν και να προσέχουν το περιβάλλον τους.Τη σημασία της καθημερινής μετακίνησης στην πόλη με ασφάλεια και το σεβασμό στο περιβάλλον.
Τη σπουδαιότητα του περιβάλλοντος, το ρόλο του στο οικοσύστημα και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε πολίτης για την προστασία και τη διάσωσή του.
Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας κ. Αλεξίου, την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα Σφήκα Παρασκευή, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές/τριες για την άψογη συνεργασία τους, την ενεργό τους συμμετοχή και την θετική τους διάθεση.Ελπίζουμε αυτή η επίσκεψη να αποτελέσει το έναυσμα, ώστε να πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε πανηγυρικό κλίμα εόρτασε η μεγάλη οικογένεια του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου τα ΣΤ΄ Μυροφόρεια
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων Αριστοτέλη Σπάνια