Ειδήσεις

Σε πανηγυρικό κλίμα εόρτασε η μεγάλη οικογένεια του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου τα ΣΤ΄ Μυροφόρεια


Σε πανηγυρικό κλίμα εόρτασε και φέτος η μεγάλη οικογένεια του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Θεσσαλιώτιδος εκκλησίας τα  «ΣΤ΄ Μυροφόρεια 2023».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτην Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, μετέβη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Σταυρού Φαρσάλων, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία υπέρ υγιείας και ενισχύσεως όλων όσων διακονούν εθελοντικά και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα «Σπίτια Αγάπης» της Μητροπόλεως μας, δηλαδή τους διακονούντες ιερείς, τις εθελόντριες, τους εθελοντές και των πέντε «Σπιτιών Αγάπης», των «Κοινωνικών Παντοπωλείων» και των «Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων», των δομών φιλανθρωπίας της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας.

Αλλά και για αυτούς που προσφέρουν από το υστέρημα ή από το περίσσευμα τους για τους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοτοπρεσβύτερος π. ΘωμάςΚάϊας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, οι συντονιστές των Σπιτιών Αγάπης Σοφάδων Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γώγος, και Παλαμά Αιδεσιμώτατος Οικονόμος π. Στέφανος Ζαφείρης μετά των διακόνων.

Παρόν ήταν και ο βουλευτής Λαρίσης Αξιότιμος κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της αρτοκλασίας, έλαβε χώρα η καθιερωμένη εορταστική δοχή, κατά την διάρκεια της οποίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους και αποτελεσματική συνδρομή τους στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς, ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης εξήρε στο λόγο του την σπουδαιότητα του επιτελούμενου έργου της φιλανθρωπίας από τα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας και εξέφρασε εκθύμως ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους κοπιάζουν και αφιερώνονται καθημερινά και ευχήθηκε όλοι να έχουν την χαρά την πεπληρωμένη όπως είχαν οι Αγίες Μυροφόρες Γυναίκες με την Ανάσταση του Κυρίου, τις οποίες τιμά ως προστάτιδες του το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά όλους όσοι με το ενδιαφέρον τους, τον κόπο, και την αγάπη τους στελεχώνουν τις δομές του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και τις κρατάνε σε ένα υψηλό επίπεδο. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου που διαχειρίζεται όλο το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας με σοφία και σύνεση και μεριμνά για όλες του τις ανάγκες, αλλά και για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης που έχει πλέον καθιερωθεί στις καρδιές εκείνων που συνεπικουρούν το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία και τεχνολογικές καινοτομίες διεξήχθη ο Αγώνας κυπέλου Γενικής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο Μυρίνης
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακή Αγωγή και Προστασία Περιβάλλοντος