Ειδήσεις

Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς: Τιμήθηκαν και φέτος οι πεσόντες στους αγώνες


Διοργανώθηκε και φέτος από το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» η εκδήλωση-επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Όπως εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί η εκδήλωση διοργανώνεται την πρώτη μετά τις 15 Οκτωβρίου Κυριακή εκάστου έτους, στον οικισμό Πλατάνια Οξυάς, γενέτειρα του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940-41, που για φέτος συνέπεσε με την 22α Οκτωβρίου.

Παρέστησαν αρκετοί Οξυώτες, που με την παρουσία τους έδειξαν ότι τιμούν τόσο αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα όσο και το διοργανωτή της εκδήλωσης Σύλλογο του χωριού τους.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Νίκος Κων. Μπλέτσας, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους αλλά και επισημαίνοντας τη σημασία της εκδήλωσης, ως ελάχιστου φόρου τιμής απέναντι σ’ εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Τόνισε, επίσης,  πως η συγκεκριμένη προσπάθεια εκ μέρους του Συλλόγου θα συνεχιστεί.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων του χωριού από τον πρόεδρο του Συλλόγου και αντιπροσωπεία του ΔΣ και συγχωριανών, ενώ προσφέρθηκε και καφές για όλους.

Προηγούμενο άρθρο Οι επιδράσεις της μεγάλης πλημμύρας στην ποιότητα του εδάφους
Επόμενο άρθρο Το άδοξο τέλος των Σχολικών Επιτροπών - Άρθρο του Γιάννη Γεννάδιου*