Ειδήσεις

Οι επιδράσεις της μεγάλης πλημμύρας στην ποιότητα του εδάφους


Το Μάρτιο που μας πέρασε βρεθήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ιτέας και μιλήσαμε για το χώμα της τέχνης στην αρχαιολογική εσπερίδα “Χώμα ήμουνα”.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 19:30 θα ξαναβρεθούμε στην ίδια αίθουσα, για να ακούσουμε δυο επιστήμονες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με ειδίκευση στο χώμα των χωραφιών και στην καλλιεργειά τους. Θα συζητήσουμε μαζί τους, τόσο τις επιδράσεις της μεγάλης πλημμύρας στην ποιότητα του εδάφους, όσο και τους βέλτιστους καλλιεργητικούς τρόπους διαχείρισης της γεωργικής γης στο άμεσο μέλλον.

Χώμα και νερό ο καμβάς της ίσιας γης μας κι όπως λέει κι η Ηλιάς, το σύμβολο του συλλόγου μας…

“… Φοβήθηκα μην ξαναβρεθώ σ’ αυτόν το δυσβάστακτο μετεωρισμό χώματος και νερού. Δεν υποφέρεται η λάσπη για πολύ καιρό σε τούτους τους ίσιους τόπους κι ας φέρνει ζωή, στο μέτρο που της αναλογεί. Παρόλο που έχω δει αμέτρητες φορές τη μεταμόρφωση της ανθρώπινης τραγωδίας σε κωμωδία, παρόλο που γνωρίζω με βεβαιότητα ότι θα ξανάρθει η χαρά, η τωρινή δυστυχία είναι εδώ και τώρα. Το βλέπω παντού γύρω μου! Αυτή η γνώση είναι που με στενοχωρεί περισσότερο. Η λάσπη στις ψυχές των ανθρώπων είναι αλογάριαστη και δεν καθαρίζει ούτε γρήγορα ούτε εύκολα κι ας υπάρχει η σιγουριά πως όλα θα σιάξουν με τα χρόνια και τον κόπο τους.»

Προηγούμενο άρθρο Αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς στον χώρο του Ομίλου Καραγκούνα
Επόμενο άρθρο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς: Τιμήθηκαν και φέτος οι πεσόντες στους αγώνες