Ειδήσεις

LEADER Καρδίτσας – Θεσσαλιώτιδας: Προτεραιότητα στη νεανική επιχειρηματικότητα και στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων


Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της διαβούλευσης για το νέο LEADER στο Δήμο Σοφάδων, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα εφαρμογής της διαδικτυακής πλατφόρμας mentimeter με τη συμμετοχή 38 πολιτών της περιοχής.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και το Δήμο Σοφάδων, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων, επαγγελματίες και αγρότες – παραγωγοί.

Συζητήθηκαν οι ανάγκες, οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι προτεραιότητες ανάπτυξης της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κ. Σκάρλος εξέφρασε την άποψη να δοθεί η μέγιστη δυνατή βαρύτητα στις ιδιωτικές επενδύσεις έναντι των άλλων παρεμβάσεων και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δήμου για τις συνεργατικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας. (π.χ. φροντίδα ηλικιωμένων, περιορισμός σπατάλης γευμάτων – τροφίμων κ.α.) αλλά και στις συνεργασίες φορέων με εθελοντικό υπόβαθρο για τη φροντίδα της εικόνας των χωριών.

Τονίστηκε η ανάγκη τροποποιήσεων των χρήσεων γης για τη διευκόλυνση δημιουργίας εργαστηρίων, βιοτεχνιών και μεταποιητικών μονάδων της αγροτικής παραγωγής (δημητριακά, γάλα, κρέας, μέλι, αρωματικά, κηπευτικά, οίνος).

Επισημάνθηκαν από τους συμμετέχοντες οι ιδιαίτεροι πολιτιστικοί (σύλλογοι, εκδηλώσεις) αλλά και τουριστικοί πόροι της περιοχής (λίμνη Σμοκόβου, ιαματικές πηγές, διαδρομές κ.α.).

Φόρμα υποβολής ενδιαφέροντος/κατάθεσης ιδεών – προτάσεων:

https://docs.google.com/…/1iiqeBiExfwydcZmE0xnzyCZ…/edit

Επόμενη διαβούλευση για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027 με τους κοινωνικούς φορείς υπό το συντονισμό της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.

Προηγούμενο άρθρο Ξεπέρασε τις 6.000 μονάδες αίματος ο Σ.Ε.Α. Παλαμά!
Επόμενο άρθρο Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας στο Αστυνομικό Μουσείο