Ειδήσεις

Μανώλης Κονταρός και Γιώργος Βελισσάρης στον Παλαμά την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λιμνών της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας συνεχίζεται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30 σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Παλαμά, στην κεντρική πλατεία, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Ο Μανώλης Κονταρός θα μας ταξιδέψει στο κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού μας τραγουδιού. Συμμετέχει και ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Βελισσάρης .
Ο Μανώλης Κονταρός γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1968 στις Βρύσσες Αποκορώνου στα Χανιά. Είναι γιος του Ιωάννη Κονταράκη (με καταγωγή από τον Tζιτζιφέ Αποκορώνου) και της Aννας, το γένος Μακρυδάκη από το Φρε Αποκορώνου. Έχει τρεις αδερφές, τη Μαρία, τη Γεωργία και τη Ζαχαρένια. Παντρεύτηκε το 1998 την Αθηνά Μαυριδάκη και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά το Γιάννη, την Aννα, τον Ιάκωβο και την Ελένη. Ζει με την οικογένειά του στο Ρέθυμνο.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 17 χρόνων. Αρχικά γράφτηκε στη σχολή μουσικών του Ross Daily στα Χανιά, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα για το λαούτο. Επιπλέον ασχολήθηκε από μικρός και με το χορό ως πρωτοχορευτής στον καλλιτεχνικό όμιλο Αποκορώνου. Με πρότυπα του το Νίκο Μανιά και το Μανώλη Κακλή ξεκινάει την επαγγελματική του δραστηριότητα βασισμένη στο τραγούδι.
Από την οικογένειά του δεν ασχολείται κανείς με μουσικά όργανα, αλλά προέρχεται από βαθιές παραδοσιακές ρίζες όσον αφορά στην κρητική φιλοξενία και στο τραγούδι. Ο πατέρας του, ο Κονταρογιάννης, είναι γνώστης και ερμηνευτής του ριζίτικου τραγουδιού. Το ερέθισμα να ασχοληθεί με τη μουσική προήλθε από τις παρέες που γίνονταν τακτικά στο σπίτι τους.
Ο Μανώλης Κονταρός, στη μακροχρόνια πορεία του, έχοντας προσφέρει αμέτρητα γλέντια και χορους σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό έχει αφήσει το προσωπικό του στίγμα στην παραδοσιακή κρητική μουσική, σεβόμενος πάντα το ύφος και το ήθος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Μανώλης Κονταρός έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές, όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Γιώργος Τσαλίκης, η Άννα Βίσση, την Γλυκερία και πολλούς άλλους.

Γιώργος Βελισσάρης
Ο Γιώργος Βελισσάρης γεννήθηκε σε ένα ορεινό χωριό στο νομό Ηλείας. Από μικρό παιδί του άρεσε να τραγουδά. Πρώτη φορά που τραγούδησε ήταν στο πανηγύρι τον δεκαπενταύγουστο στο χωριό του.
Εκεί ο κλαρινίστας Κώστας Κόκκορης τον άκουσε και τον πήρε μαζί του σε διάφορα πανηγύρια στην Τρίπολη. Έπειτα πήγε στην Πάτρα. Εκεί άρχισε να τραγουδά σε διάφορα πανηγύρια με μεγάλους καλλιτέχνες.
Η καριέρα του άρχισε να ανεβαίνει όταν γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Πίτσο, ο οποίος του έκανε όλες τις δισκογραφικές δουλειές και του έδωσε πολλά τραγούδια.
Ερχόμενος στην Αθήνα εργάστηκε σε νυχτερινά κέντρα. Έχει κάνει επίσης περιοδείες σε Αμερική, Αυστραλία και Γερμανία.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2022
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

• ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ *
13/9/2022 ΘΕΑΤΡΟ ΚΤΙΜΕΝΗΣ ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΖΟΥΜ
Διοργάνωση : Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Συνδιοργάνωση: Δήμος Σοφάδων
*Ηθοποιός ΖΩΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ17/9/2022
Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
*******ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :21:00

Ημ.Παράστασης Δήμος Κοινότητα Θέατρο Όνομα Παρ/σης
7/9 Καρδίτσα Μακρυχώρι Θέατρο Όψεις «Ο μνηστήρας… ένα ατυχές συμβάν»
16/9 Καρδίτσα Νέα Εργατικά έναντι Νοσοκομείο Θέατρο Σκιών Καραμαγκιόλας «Ο Καραγκιόζης και ο γορίλας»

*ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ή ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2441350139.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου (Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου/ 8-9-10 Σεπτεμβρίου)