Ειδήσεις

Με εντυπωσιακό τρόπο και με αθρόα συμμετοχή συνδημοτών ξεκίνησαν οι περιοδείες του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου


Τρείς κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο νυν και εν νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας  κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε τις επισκέψεις στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που ήδη έχει ξεκινήσει με στόχο κυρίως να ενημερώσει για το έργο που έχει γίνει, για  τις θέσεις του Συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας» στον οποίο είναι επικεφαλής και ταυτόχρονα να ακούσει τους δημότες στα θέματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε από την Τ.Κ. Παλιουρίου όπου τον υποδέχθηκε ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος σύμβουλος κ. Δ. Γιολδάσης καθώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι με τον συνδυασμό Κόφφα Θωμαή,  Παληοβάιου Αγγελική, Παππάς Δημήτριος , Σακελλαρίου Απόστολος και Στάθη Φωτεινή. Επίσης δεκάδες ήταν οι κάτοικοι που έδωσαν το παρόν για να ακούσουν τον δήμαρχο. Ακολούθησε επίσκεψη στην Τ.Κ. Ζαιμίου όπου τον δήμαρχο υποδέχθηκε ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος σύμβουλος κ. Χρ. Πετσόπουλος καθώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι Ανδριανόπουλος Θωμάς, Μυρεσιώτη Ελένη, Ντερέκας Αθανάσιος, Παπαγεωργίου Άννα, Σάκκος Μιλτιάδης, Σφήκα Βαΐα και Χλαπάνας  Αθανάσιος. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων που επίσης έσπευσαν να ακούσουν τον δήμαρχο.

Η περιοδεία έκλεισε στην Τ.Κ. Καλλιφωνίου όπου ο χώρος που είχε επιλεγεί για τη συγκέντρωση αποδείχθηκε πολύ μικρός καθώς πέραν των 200 ατόμων παρακολούθησαν τη συγκέντρωση. Τον Δήμαρχο και εδώ υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι Ζαχαρής Κωνσταντίνος, Θώδος Δημήτριος, Σιατήρας Βασίλειος, Σιαφάκα Βασιλική, Σιαφάκας Σεραφείμ, Σίψας Ευάγγελος (Τσαρούχας), Τσιγγινός Ιωάννης και Χαλιμάνη Μαρία.

Στις ομιλίες του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στις κοινότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του, μίλησε για τα έργα που χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ και είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τα τοπικά στελέχη του συνδυασμού, καταρτίζεται ένα σχέδιο ενεργειών για τη νέα θητεία, μέσα από το οποίο θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν εντοπιστεί σε κάθε χωριό και αφορούν στο δημόσιο χώρο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον κυκλώνα Daniel λέγοντας ότι ήταν ένα απίστευτα ισχυρό φυσικό φαινόμενο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο για την περιοχή μας. Υπογράμμισε δε ότι ο Δήμος Καρδίτσας αντιμετώπισε τα λιγότερα προβλήματα σε επίπεδο Θεσσαλίας ενώ η πόλη της Καρδίτσας ήταν η μόνη που δεν πλημμύρισε. Μάλιστα εξήγησε πως το γεγονός ότι δεν είχαμε σημαντικές ζημίες, μας έδωσε το δικαίωμα να γίνουμε σημείο αναφοράς για την παροχή βοήθειας προς την περιοχή του Παλαμά και τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της, όπως και για αρκετές ακόμη περιοχές όπως η Φαρκαδόνα που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Ο κ. Τσιάκος επισήμανε ότι την ώρα που ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου, της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους έδιναν μάχη για να σωθεί η Καρδίτσα, κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται ως υποψήφιοι ή ως μέντορες υποψηφίων, ανέμεναν στα μπαλκόνια τους την πλημμύρα της πόλης για να την αποθανατίσουν με τα κινητά. Προφανής ο στόχος: Να κερδοσκοπήσουν πολιτικά ακόμη και πάνω στην όποια καταστροφή. Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι τα όσα λέγονται για αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να κατασκευάσει ο δήμος, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια καθώς  ούτε ο Δήμος Καρδίτσας ούτε κανένας άλλος δήμος ανά την Ελλάδα είναι αρμόδιος για την κατασκευή αντιπλημμυρικών. Ωστόσο εξήγησε ότι το γεγονός πως η Καρδίτσα σώθηκε, αποδεικνύει ότι έγιναν αντιπλημμυρικά από αυτούς που έχουν την ευθύνη, δηλαδή την περιφέρεια και το κεντρικό κράτος, ανεξάρτητα αν το φαινόμενο ήταν τόσο ισχυρό που για κάποιες περιοχές τα ξεπέρασε. Ακόμη ο Δήμαρχος εξήγησε ότι πλέον η δημοτική αρχή δίνει τον καλύτερο της εαυτό για να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις για όσους επλήγησαν είτε στα σπίτια τους, είτε στις επιχειρήσεις, είτε στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.  Τέλος υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής αρχής και προσωπικά του ιδίου για τη νέα θητεία είναι μαζί με τα έργα που ήδη έχουν προγραμματιστεί και θα εκτελεστούν,  να υπάρξει μια νέα ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες πλημμύρες μέσα από την συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της Θεσσαλίας. Οι περιοδείες του υποψηφίου δημάρχου κ. Τσιάκου συνεχίζονται.

Προηγούμενο άρθρο Επί τόπου στα πλημμυρισμένα χωριά η Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Την Τετάρτη στη Θεσσαλία ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ για να δει τις ζημιές