Ειδήσεις

Με επιτυχία η Γιορτή γαστρονομίας και διατροφής των Καραγκούνηδων στον Παλαμά


Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στη Κεντρική Πλατεία του Παλαμά, διοργανώθηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, η «Γιορτή γαστρονομίας και διατροφής των Καραγκούνηδων» ως τοπική δράση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ. Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» Υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020 – Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD της Π.Ε. Καρδίτσας. Η δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καιτο Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Τιτάνεια 2022» που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Παλαμά και ο Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.και περιλάμβανε βιωματικό εργαστήριο παρασκευής Καραγκούνικων εδεσμάτων από της κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Παλαμά, ενώ αποτέλεσε ένα ταξίδι στο παρελθόν τωνδιατροφικών συνηθειώνκαι μια μικρή γευστική απόλαυση συνταγώντων Καραγκούνηδων του Θεσσαλικού κάμπου.

Εμψυχωτής της προσπάθειας αποτέλεσε ο συγγραφέας του βιβλίου ‘’Γαστρονομία και διατροφή των Καραγκούνηδων’’ κ. ΜαγαλιόςΓεώργιος, ενώ καθοριστική στην άρτια διοργάνωση υπήρξε η συμβολή του Πρόεδρου του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. ΜπακαβέλουΒάιου, των στελεχών της ΟΤΔ LEADER της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και κυρίως του Συλλόγου Γυναικών Παλαμά.

Η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει και να εμψυχώνει τους κατοίκους, τις γυναίκες, τους νέους  αλλά και τους συλλόγους της περιοχής στο να συνδιαμορφώνουν το μέλλον των περιοχών τους, μέσα από μικρές αλλά έξυπνες δράσεις διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας, ανάδειξης της γαστρονομικής παράδοσης και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών τους, μέσα από το LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 αλλά και τη νέαστρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων(ΤΑΠΤοΚ) της περιόδου 2023-2027.

Προηγούμενο άρθρο Παραλαβή δωματίων πρωτοετών φοιτητών/τριών στις Φοιτητικές Εστίες Λάρισας & Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ο 24oς Ποδηλατικός Δρόμος Καρδίτσας – ποδηλατοβόλτα