Ειδήσεις

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Σοφάδων


Με αισθήματα  υπερηφάνειας και με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 σε όλο το Δήμο Σοφάδων. Στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες που λειτουργούν σχολικές μονάδες, η μαθητιώσα νεολαία παρήλασε τιμώντας τους ήρωες του ’21. Με την ίδια λαμπρότητα, στην έδρα του Δήμου, στην πόλη των Σοφάδων, τιμήθηκε η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσία όλων των αρχών και πλήθους κόσμου.

Η πανηγυρική Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό τ Αγίας Παρασκευής Σοφάδων χοροστατούντος του  Αρχιερατικού Επιτρόπου Περιφέρειας Σοφάδων Π. Ηλία Γώγου  και με τη συμμετοχή  του Ιερού Κλήρου της περιοχής.Μετά  την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ.   Κατσιφού Ευαγγελία  , εκπαιδευτικό  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, έμπροσθεν του Μνημείου  Πεσόντων στην Κεντρική Πλατεία . Η τελετή συνεχίστηκε με την κατάθεση των στεφάνων από τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Δημοσθένη Κατσή, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ορέστη Ψαχούλα, καθώς και από τους Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος  κ. Ιωάννη Τσιαχτάνη και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων κ. Ευάγγελο Ζαβλάγκα. Κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησαν επίσης και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των Συλλόγων της περιοχής και τέλος οι μαθητές  των Σχολείων της πόλης.  Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική, οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών και μαθητριών όλων των Σχολικών Βαθμίδων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων , Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Χοροπάτημα”, Μορφωτικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής και  Μορφωτικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Καππαδοκικού.

Την παρέλαση έκλεισαν σε άψογο σχηματισμό τα μηχανοκίνητα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας  και του Πυροσβεστικού Σώματος.  Σχετικά λογοτεχνικά κείμενα για το ιστορικό της ημέρας και την παρουσίαση των τμημάτων που παρήλασαν εκφώνησε η κ. Βάσω Μπούκη, σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων.

Μετά το πέρας της παρέλασης παρατέθηκε στο Δημαρχείο η καθιερωμένη δεξίωση για την Εθνική Επέτειο.

 

Προηγούμενο άρθρο Υποδοχή των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πώς βλέπουν το σχέδιο των Ολλανδών οι αυτοδιοικητικοί