Ειδήσεις

Υποδοχή των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας με χαρά υποδέχθηκε τους εταίρους-συνεργάτες του από την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Κροατία και την Ρουμανία από τις 11-15 Μαρτίου 2024. Μετά την υποδοχή τους στο σχολείο και τη γνωριμία των ομάδων που συμμετείχαν στην κινητικότητα, ακολούθησε πενθήμερη περίοδος εκπαιδευτικών δράσεων και πολιτιστικών επισκέψεων.

Αρχικά έγινε παρουσίαση των τοπικών δραστηριοτήτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος που πραγματοποίησε η κάθε χώρα πριν την κινητικότητα και στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια οικολογικού αποτυπώματος, όπου έμαθαν για τον αντίκτυπο των ανθρωπογενών επιλογών στο περιβάλλον με σκοπό να υιοθετήσουν βιώσιμες συνήθειες.

Επισκέφθηκαν τον βοτανικό κήπο της Λίμνης Πλαστήρα, έναν τόπο βιοποικιλότητας, όπου συμμετείχαν σε υπαίθριες δραστηριότητες για την κομποστοποίηση και τη δημιουργία του δικού μας κήπου.

Ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, όπου ενημερώθηκαν από ειδικούς για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «BeEcoEvent», συζητήθηκαν τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισής τους, παρουσιάστηκε το ημερολόγιο που δημιουργήθηκε συνεργατικά με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματός μας και έγινε συζήτηση για την κλιματική αλλαγή με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας.

Στο πλαίσιο πολιτιστικών επισκέψεων έγιναν επισκέψεις στα Μετέωρα, το μοναδικό γεωλογικό τοπίο με τα μοναστήρια, και στο μνημείο της Ακρόπολης, τον ιερό βράχο της Αθήνας, μαθαίνοντας για την ιστορία και τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας.

Οι εταίροι και συνεργάτες του προγράμματος συμμετείχαν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι αποκομίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία!

Προηγούμενο άρθρο Νίκη ψυχής του Απόλλωνα Καρδίτσας επί των Δαναών με τον κόσμο 6ο παίκτη!
Επόμενο άρθρο Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Σοφάδων