Ειδήσεις

Με το δεξί ο Απόλλων Καρδίτσας, νίκησε την K.B.A.


 Νικηφόρα ξεκίνησε ο Απόλλων Καρδίτσας τις υποχρεώσεις του στο 2ο Όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ. Η ομάδα της Καρδίτσας, που είχε ρεπό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, νίκησε 81-74 την K.B.A. στο ΕΑΚ της πόλης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, μπροστά σε περισσότερους από 150 φίλους του μπάσκετ στην κερκίδα.

Απέναντι σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο που διαθέτει και επεξεργάζεται τα μεγαλύτερα ταλέντα του μπάσκετ στο νομό μας, ο Απόλλων έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα, παρότι ακόμη ανέτοιμος λόγω των προβλημάτων που επικράτησαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή.

Χωρίς δυνατότητα προετοιμασίας, με τις προπονήσεις να εκκινούν τον Οκτώβριο και δίχως κάποιο φιλικό παιχνίδι λόγω πίεσης χρόνου, οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν ένα αξιόλογο αγωνιστικό πρόσωπο με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Με το πρώτο επίσημο ματς, λοιπόν να χαρακτηρίζεται και από τις ιδιαιτερότητες που έχει πάντα ένας αγώνας μεταξύ ομάδων της πόλης, το συγκρότημα του Σπύρου Παππά πήρε τη νίκη, ξεπερνώντας τις όποιες αντιξοότητες αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Χωρίς τους Γεωργαντζά, Παπαστολόπουλο, Μπαϊμάκη, Ζιάκανο, Ντασιώτη, Στεφανίδη, ο Απόλλων είδε τον Τρύφωνα Ζωιτσάκο να αποχωρεί με διάστρεμμα στο 7’, τον Τσέγκο με κράμπες στο 26’ και τον Δίκαρο να «φορτώνεται» με τέσσερα προσωπικά φάουλ από το 15’. Ωστόσο, οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκαν μόλις δύο φορές πίσω στο σκορ και σε χρονικά σημεία που δε διακυβευόταν το αποτέλεσμα στην έκβαση του αγώνα.

Στην 1η περίοδο, μετά το αρχικό 2-4 των φιλοξενούμενων (που στερήθηκαν των υπηρεσιών των Ι. Ζευγαρά, Σ. Χαρίτου), ο Απόλλων πήρε τα ηνία του αγώνα και με πέντε εύστοχα τρίποντα (από τα 10 συνολικά του στο ματς), διατηρώντας προβάδισμα 5-7 πόντων, το οποίο «έκλεισε» στο 28-17 στη λήξη του δεκαλέπτου.

Μέχρι τα μισά του 2ου δεκαλέπτου, η ομάδα του Σπύρου Παππά είχε σταθερό προβάδισμα (37-26 στο 15’), όμως με συνεχόμενο ροτέισον αλλά και την εξαιρετική κατάσταση του 16χρονου Πηλίτση (σημείωσε τους 20 από τους 25 πόντους της ομάδας του στο 1ο μέρος), η K.B.A. κατάφερε να πλησιάσει και μάλιστα να ισοφαρίσει στο φινάλε του ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε με σκορ 45-45.

Η έναρξη της 3ης περιόδου συνοδεύτηκε από το προσπέρασμα της ομάδας του Νίκου Κακλαμάνου στο 21’ (47-49), όμως ο Απόλλων επανάκτησε γρήγορα το προβάδισμά του, το οποίο δεν απώλεσε ποτέ ξανά στο ματς. Οι «κυανόλευκοι» με βελτιωμένη άμυνα, ξέφυγαν με 62-51 στο 28’, όμως το τέλος της περιόδου βρήκε την K.B.A. να μειώνει σε 63-56.

Στην τελευταία περίοδο, ο Απόλλων κατάφερε να διατηρήσει μία διαφορά μεταξύ 4-6 πόντων, ενώ στο 38’ προηγήθηκε με 80-72. Με εμπειρία, ψυχραιμία και παρά τις λιγότερες λύσεις λόγω των τραυματισμών κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο νικηφόρο 81-74, απέναντι σε ένα σύνολο που αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ.

Ο Απόλλων αφιερώνει τη νίκη στον τραυματία Τρύφωνα Ζωιτσάκο και στον Κώστα Λιακόπουλο, ο οποίος φέτος δε θα αγωνιστεί, μιας και βρίσκεται εκτός Ελλάδας για μεταπτυχιακές σπουδές. Ο Σύλλογος του εύχεται υγεία και καλή σταδιοδρομία στην ακαδημαϊκή του πορεία.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 45-45, 63-56, 81-74

Απόλλων Καρδίτσας (Σπ. Παππάς): Δίκαρος 25 (1), Τσανάκας 3 (1), Ρουκάς 9, Κούτριος 22 (2), Αλ. Ελευθερίου, Τσέγκος 13 (3), Κατσαρός 6 (2), Τρ. Ζωιτσάκος 3 (1), Πάσχος, Παπανδρέας.

K.B.A. (Ν. Κακλαμάνος): Πηλίτσης 28 (2), Ραπάνι 8, Κουτσιόγκουλος 13, Ευ. Λιάπης 7 (1), Σπ. Σακελλαρίου 2, Χατζής 12, Καλογριανίτης 2, Τσεκούρας, Ντανοβασίλης 2, Κοτσιαρίδης.

Οφειλόμενες ευχαριστίες

Επ’ ευκαιρίας της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου, ο Απόλλων Καρδίτσας εκφράζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς:

Το διακεκριμένο ιατρό της πόλης μας, ειδικό καρδιολόγο κ. Νίκο Μιχαλάκη (Νικηταρά 19, Καρδίτσα) που ανέλαβε αφιλοκερδώς τον καρδιολογικό έλεγχο των αθλητών της ανδρικής ομάδας.

  • Τον Γ.Σ. Σοφάδων και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Πώποτα για την παραχώρηση των αθλητών Τρύφωνα, Χρήστου Ζωιτσάκου και Θοδωρή Δίκαρου. Η συνεργασία και η αμοιβαία εκτίμηση είναι δεδομένη και ευχόμαστε καλή πορεία στην ιστορική πρώτη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική.
  • Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΚ κ. Γιάννη Ρόβα και την ομάδα εργασίας του Οργανισμού για τη διαχείριση του προγράμματος, τη διευκόλυνση παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και την άψογη συνεργασία, προκειμένου η ομάδα μας να μη στερηθεί ώρες προπόνησης στο ΕΑΚ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς στον κ. Δημήτρη Παύλου για τη διαρκή φροντίδα και τη βαθιά γνώση της αθλητικής πραγματικότητας στην περιοχή, συμβάλλοντας διαχρονικά στην ομαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, προς όφελος όλων των σωματείων, αθλητών και αθλούμενων.
  • Την επιχείρηση «Επιγραφές – Μεταξοτυπίες Χρυσικός
  • » (Μεγ. Αλεξάνδρου 45, Καρδίτσα) και ειδικότερα στον κ. Θωμά Χρυσικό για την πολύτιμη συνεισφορά και το σχεδιασμό των υπέροχων γραφικών προς χρήση της ομάδας μας.
Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα ψυχολογικής μέθεξης με θέμα: Η ψυχοθεραπεία στην καθημερινότητα μας
Επόμενο άρθρο Έκτορας Γάζος στο Ράδιο Ηχόραμα: Να ενισχυθούν το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Παλαμά