Ειδήσεις

Με το Πανελλήνιο Συντονιστικό εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι συναντήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός


Ζητήματα σχετικά με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 για την πρόσληψη 2909 ατόμων σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων, μεταξύ του Βουλευτή Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού, του Βουλευτή Νομού Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και των μελών της συντονιστικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την επιτάχυνση της εξέτασης των ενστάσεων και της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης. Επιπλέον, έθεσαν το θέμα για 164 συναδέλφους τους, πολλοί από τους οποίους έχουν προϋπηρεσία 18 και 20 έτη, που έμειναν εκτός των προσωρινών πινάκων, ζητώντας να εξετάσει η κυβέρνηση τη δυνατότητα απορρόφησής τους.

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός σημείωσε στα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, στους οποίους τόνισε ότι οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλους τους εργαζομένους που εργάζονται ήδη στο «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς πολλοί από αυτούς δουλεύουν περισσότερο από 20 χρόνια είναι άδικο να μείνουν εκτός.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός είχε προτείνει ως πιθανή λύση την επέκταση του προγράμματος καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο ουσιαστικά προγράμματα στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές ενημέρωσαν το Πανελλήνιο Συντονιστικό Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» ότι μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την ένταξη των επιτυχόντων στους δήμους, θα εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας και της προσφοράς όσων δεν απορροφήθηκαν από την προκήρυξη, ανάλογα με τις ανάγκες και στα πλαίσια προγραμματικών συμβάσεων των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, ΕΕΤΑΑ, ΟΑΕΔ κλπ.

Οι εκπρόσωποι του συντονιστικού ευχαρίστησαν τον κ. Κωτσό και τους παριστάμενους βουλευτές για τη συνεργασία, ανανεώνοντας το ραντεβού τους μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.Εκ μέρους του πανελλήνιου συντονιστικού παρέστησαν οι Γκόλφω Γκαραγκούνη, Ιωάννης Αθανασίου, Σοφία Κολιζέρα, Ελένη Γιαννούτσου, Αγγελική Ράζου, Στράτος Γεωργέλλη, Μαρία Σαρρή και Χρυσούλα Κλεισαρχάκη.

«Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν  πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα», τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Τέλος, ο κ. Κωτσός έκανε γνωστό στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» πως θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια τους έτσι ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σπουδαιότητα του προγράμματος αλλά και το αξιέπαινο έργο των εργαζόμενων καθώς στο Νομό Καρδίτσας, το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του όταν ο κ. Κωτσός ήταν Πρόεδρος της ΑΝΚΑ.

Προηγούμενο άρθρο Έργα 580.000 ευρώ στο οδικό δίκτυο Σοφάδων, Καρποχωρίου και ΔΕ Άρνης
Επόμενο άρθρο Κατά πλειοψηφία ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας για ανεμογεννήτριες