Ειδήσεις

Με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αλέξιο Ράπανο βρέθηκε Βουλευτής Γιώργος Κωτσός


Με τον νέο Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των 2 αντρών ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε  από τον νέο Αρχηγό σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την υπηρεσία όπου ο κ. Ράπανος τόνισε στον Καρδιτσιώτη Βουλευτή την επιχειρησιακή επάρκεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, πληροφόρησε τον κ. Κωτσό σχετικά πως ήδη γίνεται ο σχεδιασμός από όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας για το ερχόμενο καλοκαίρι ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων παρουσιαστούν.

Από την πλευρά του ο κ. Κωτσός σημείωσε στο νέο Αρχηγό πως ως πρώην Δήμαρχος ο κ. Κωτσός είχε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία την οποία συνήθιζε να αποκαλεί την πιο φιλική υπηρεσία προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκε στο Νομό Καρδίτσας κατά τη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού, όπου οι επεμβάσεις της ήταν άμεσες και αποτελεσματικές. Χάρη στην ετοιμότητα και την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσία δόθηκαν γρήγορες λύσεις όπου απαιτήθηκε και φυσικά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», τόνισε ο κ. Κωτσός στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός συνεχάρη και ευχήθηκε καλή αρχή στον κ. Ράπανο ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) ανέλαβε καθήκοντα ως Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υπογράμμισε ότι με την κατάλληλη προετοιμασία και συντονισμό μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών θα αποφευχθούν και θα προληφθούν δυσάρεστα φαινόμενα πυρκαγιών.

 

Προηγούμενο άρθρο 192 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Δ.Ε.Ε.Π. και τις ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ.