Ειδήσεις

Με τον Βουλευτή Γιώργο Κωτσό συναντήθηκαν εκπρόσωποι Ενώσεων Στρατιωτικών


Με τον Βουλευτή Καρδίτσας Κο Γιώργο Κωτσό συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.) την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στην Καρδίτσα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Ταγματάρχης (ΠΒ) Δημήτριος Γκούγκλιας, Λοχαγός (ΜΧ-ΕΥ) Νικόλαος Μητσάκος, ΕΠΟΠ Επισμηνίας (ΟΤΕΤΗ) Απόστολος Θέος, ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΒ) Απόστολος Χαλανούλης και ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Μπουτζώνας.

Οι εκπρόσωποι των ΠΟΜΕΝΣ ΕΣΠΕΕΚΑ ενημέρωσαν τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τα κυριότερα ζητήματα που τους απασχολούν και του παρέδωσαν Υπόμνημα με τις παρακάτω τεκμηριωμένες με επιχειρήματα προτάσεις με την παράκληση εξεταστούν και να ενταχθούν σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.):

– Αποκατάσταση Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους στην ενεργό υπηρεσία και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς.

– Ρύθμιση  Θεμάτων   Κρίσεων  και  Προαγωγών  Αξιωματικών εξ ΑΣΣΥ του Ν.3883/2010, προκειμένου να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες τα έτη 1994, 1995 (Τάξεων 1996, 1997), να  διευθετηθεί  το σταδιοδρομικό καθεστώτος των καταταγέντων από το έτος 1996 (Τάξεως 1998) και εντεύθεν και να  έχουν αποστρατευτικό βαθμό Συνταγματάρχη χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.

– Σταδιοδρομικά  Θέματα  Επαγγελματιών  Οπλιτών  (ΕΠ.ΟΠ.), προκειμένου να καταργηθούν τα όρια ηλικίας του Ν.445/1974 και να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις πέραν των πενήντα (50) ετών όσοι επιθυμούν, να τροποποιηθεί ο Ν.2936/2001. ώστε να προάγονται στο βαθμό του Ανθυπασπιστή με τη συμπλήρωση οχτώ (8) ετών στο βαθμό του Αρχιλοχία και να μην  εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 39Α του ΝΔ 445/1974 στους ΕΠ.ΟΠ. που αφορά την υπαγωγή στο καθεστώς του Ε.Ο.Θ.

-Χρόνος Διοικήσεως  στο  Κέντρο  Εκπαίδευσης  Στρατονομίας  (Κ.Ε.ΣΝ.), προκειμένου να εγγράφουν «εξ΄ ολοκλήρου Χρόνο Διοικήσεως», όσοι ανάλογα με τον βαθμό τους εκτελούν τα καθήκοντα του Ομαδάρχη, Αρχιλοχία Λόχου, Διμοιρίτη,  Διοικητή Λόχου, Υποδιοικητή και Διοικητή ΚΕΣΝ, όπως ίσχυε μέχρι το έτος 2014.

Ο Κος Κωτσός άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν και τους διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι θα πράξει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Οι εκπρόσωποι των ΠΟΜΕΝΣ και ΕΣΠΕΕΚΑ ευχαρίστησαν τον Καρδιτσιώτη Βουλευτή για τις παρεμβάσεις του προκειμένου να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απορρίπτουμε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Να σημάνει τώρα συναγερμός!
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο!