Ειδήσεις

Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων του Παλαμά


Εντός του Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων των πλημμυροπαθών περιοχών του Παλαμά και της Φαρκαδόνας, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Τριαντόπουλος είχε συσκέψεις, στο Επιμελητήριο, με τα αρμόδια στελέχη στον τομέα της υλοποίησης της κρατικής αρωγής καθώς και με εκπροσώπους από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του Παλαμά.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε τα παρακάτω:

Ειδικό σχήμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων

«Έχουμε ένα ειδικό σχήμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων τόσο του Παλαμά όσο και της Φαρκαδόνας, είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, με στόχο μέσα στον Απρίλιο να ανοίξει η πλατφόρμα και έτσι να προχωρήσουν οι δηλώσεις των επιχειρήσεων. Θα είναι μια επιχορήγηση που θα την υλοποιήσουμε σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και Υπουργείο Οικονομικών φυσικά».

Τρέχουν οι διαδικασίες για το Thessaly Pass

«Σε ό,τι αφορά στο Thessaly Pass τρέχουμε τις διαδικασίες σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να ξεκινήσει από τον Ιούνιο.

Αφορά τις περιοχές της Καρδίτσας, όπως είναι η λίμνη Πλαστήρα, τα ορεινά των Τρικάλων, τα παράλια της Λάρισας και σε σχέση με τη Μαγνησία το Πήλιο».

Επί τάπητος η μετεγκατάσταση οικισμών

«Είχαμε σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα για το σχετικό θέμα και με την παρουσία του δημάρχου και θα έχουμε εκ νέου συνάντηση και αυτή την εβδομάδα, την Πέμπτη.

Ήδη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και με τους εξωτερικούς συνεργάτες, προχωράει στην προεργασία όσον αφορά την περίπτωση της Μεταμόρφωσης αλλά λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και τα στοιχεία που μας έστειλε ο Δήμος πριν από λίγες μέρες όσον αφορά το αίτημα των κατοίκων του Βλοχού όπου εκεί δεν είναι τόσο ενιαίο όσο είναι στην περίπτωση της Μεταμόρφωσης, υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι το οποίο δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή τη μετεγκατάσταση, άρα είμαστε σε επεξεργασία όλων των δεδομένων και στη σύσκεψη που θα κάνουμε την Πέμπτη θα έχουμε νεότερα».

 

Διαδικασία οριοθέτησης στο εσωτερικό της Καρδίτσας

«Η διαδικασία της οριοθέτησης ειδικά στο εσωτερικό της Καρδίτσας είναι μια διαδικασία η οποία δεν είναι απλή.

Γιατί το ίδιο το πλημμυρικό φαινόμενο δεν είχε τις ίδιες εκφάνσεις του σε όλες τις περιοχές, με αποτέλεσμα να έχει προχωρήσει η σχετική διαδικασία, έχει γίνει μια επέκταση της οριοθέτησης και εξετάζουμε τώρα με τις αρμόδιες υπηρεσίες αν πρέπει να προχωρήσουμε σε μια επέκταση της οριοθέτησης αλλά αυτό αφορά λίγες δεκάδες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μικρές ζημιές από ό,τι μας έχει πει η Περιφέρεια».

 

Προηγούμενο άρθρο Ε65: Στις 23 Απριλίου παραδίδεται το Λαμία-Καλαμπάκα
Επόμενο άρθρο Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανιτάρια των Αγράφων Γιώργος Καραντώνης μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 για τη Γιορτή Μανιταριού