Ειδήσεις

Μέτρα στήριξης πληγέντων Δήμου Λίμνης Πλαστήρα από τον Daniel


Από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ανακοινώνεται ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη λήψη μέτρων στήριξης και οικονομικής ανακούφισης των δημοτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel». Αναλυτικότερα τα μέτρα που προτείνεται να ληφθούν είναι τα παρακάτω:

  1. Μηδενικά τιμολόγια ύδρευσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Daniel» για ένα έτος.
  2. Απαλλαγή, από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν για ένα έτος.
  3. Κατάργηση τελών άρδευσης για το 2023 για τις εκμεταλλεύσεις που . επλήγησαν.
  4. Διανομή οικοπέδων, σε ασφαλή περιοχή, για τους κατοίκους των οποίων οι οικίες κρίθηκαν ακατάλληλες (κόκκινες), ή θα κριθούν μελλοντικά, καθότι το κατολισθητικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.
  5. Τα μέτρα στήριξης θα επανεξεταστούν στη λήξη τους.

Συνιστούμε στους πληγέντες δημότες μας να διατηρήσουν τα αποδεικτικά ελέγχου από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ. Αντίστοιχα οι επιχειρήσεις που επλήγησαν να διατηρήσουν τα αποδεικτικά ελέγχου από τα κλιμάκια της Περιφέρειας.

Στεκόμαστε αρωγοί και αλληλέγγυοι σε όλους όσοι δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων. Με αρωγό το Κράτος εργαζόμαστε μεθοδικά να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, επεμβαίνουμε δυναμικά με έργα που θα δώσουν ασφάλεια στα κατολισθαίνοντα χωριά Μορφοβούνι, Μοσχάτο, Μεσενικόλα, κ.α.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέος Πρεσβύτερος στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Κώστας Γκαβογιάννης: Διαφάνεια παντού και ειλικρινής σχέση με τους δημότες