Ειδήσεις

Μια ονειρική συναυλία στην Καρδίτσα από την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού


Η Καρδίτσα θα είναι και φέτος ο απόλυτος προορισμός της Θεσσαλίας για την  περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που θα επισκεφθεί την πόλη για 3η  συνεχόμενη χρονιά,  με τους καλύτερους μουσικούς και σολίστες της, την Πέμπτη 14  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8.00 το βράδυ  , σε μια ονειρική συναυλία με τα ομορφότερα  τραγούδια της Ελληνικής μουσικής και τίτλο: «Ταξιδεύοντας με τις Νότες και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού».

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρδίτσας  κ. Βασίλη  Τσιάκου  και στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής συνεργασίας του Δήμου με το Δίκτυο «Περραιβία» και  τον πρόεδρό του κ. Κων/νο Σκριάπα, προσκλήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά, η περίφημη αυτή Μπάντα, που έχει κερδίζει τις καρδιές όλων των Ελλήνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, με την ποιότητά της, την αισθητική της  και τους εξαιρετικούς σολίστες της.

Το ΓΕΝ και η  Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , τιμώντας τις δύο προηγούμενες συνεργασίες και την άριστη διοργάνωση και φιλοξενία από τον μοναδικό και έμπειρο οικοδεσπότη Δήμο Καρδίτσας και το Δίκτυο «Περραιβία», αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση.

 

Η καρδιά του Πολιτισμού θα χτυπήσει στην Καρδίτσα

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι τυχεροί βρεθούν στην Καρδίτσα στις 14/9/2023 , που τα τελευταία χρόνια , με πρωτοβουλίες του Δημοτικής Αρχής ,  εξελίσσεται σε μια ξεχωριστή κοιτίδα  πολιτισμού σε πανελλήνιο επίπεδο, θα απολαύσουν ένα σπάνιας ομορφιάς θέαμα, που δύσκολα  συναντά κανείς, αφού η Μπάντα ΓΕΝ που  πραγματοποιεί μόνο αυστηρά  επιλεγμένες εμφανίσεις, θα έλθει στην Καρδίτσα, με όλους τους σημαντικούς σολίστες-μουσικούς  της και τους εξαιρετικούς της ερμηνευτές   Μαρίζα Σακελλαρίου (Σοπράνο), Θοδωρή Μπιράκο (Βαρύτονο) , Ανδρέα Καραούλη (τενόρο) και  Μανώλη Κοκκώνη (τενόρο) .

Tην καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μπάντας έχει ο εξαιρετικός και ακούραστος  μαέστρος Πλωτάρχης (Ε) Αντώνης Καραγουδάκης ( Αρχιμουσικός ΠΝ), ο οποίος συνεχίζει  επάξια τη λαμπρή πορεία της Μπάντας σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρεί την απαράμιλλη ποιότητά της .

Η Μπάντα ΓΕΝ , είναι περιζήτητη και πραγματοποιεί μόνο επιλεγμένες εμφανίσεις με όλα τα σημαντικά της στελέχη, όπως θα συμβεί στην Καρδίτσα, έχει παντού τεράστια αποδοχή και αναγνωρισιμότητα για την μοναδική ποιότητά της, ενώ αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, σε συνεργασία με το Δίκτυο «Περραιβία», με το οποίο έχουν, ήδη, συνδιοργανώσει είκοσι πέντε (25) συναυλίες, τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας πολλές κοινωνικές δομές, σε όλη τη Θεσσαλία.

 

Σημειώνεται ότι η Μπάντα ΓΕΝ  τα τελευταία χρόνια, κατατάσσεται ,πλέον, στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις στο εξωτερικό.

 

Εξαιρετική η προσφορά της Μπάντας ΓΕΝ

Ο Πρόεδρος Κων/νος Σκριάπας και το ΔΣ  του Δικτύου «Περραιβία», συγχαίρουν τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία  και  δηλώνουν ότι : «Μέσα από υποδειγματικές φιλοξενίες και πρωτοβουλίες ,όπως του Δήμου Καρδίτσας τα τελευταία τρία χρόνια, οι  πολύ υψηλού επιπέδου συναυλίες, έχουν γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΓΕΝ με  το Δίκτυο «Περραιβία» και επιλεγμένους  Δήμους, αφού μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί είκοσι πέντε (25) μεγάλες συναυλίες  και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί, κάθε χρόνο, τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις, κατακλύζοντας τα ανοιχτά μεγάλα θέατρα και πλατείες, όπου αυτές πραγματοποιούνται.

Επίσης, όπως συμβαίνει όλα τα τελευταία δώδεκα χρόνια ,  κατά τα οποία το Δίκτυο «Περραιβία» συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , υποστηρίζονται ευπαθείς ομάδες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα  (κοινωνικά παντοπωλεία, καρκινοπαθείς, ΑμεΑ, κινητικά ανάπηροι, παιδιά με αναπηρίες, ιδρύματα, γηροκομεία, εθελοντικές οργανώσεις κ.ά.) .
Η περίφημη και απίστευτα ποιοτική  Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

 

Σύντομο ιστορικό της Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού

Η ιστορία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ξεκινά τον Απρίλιο του 1879. Είκοσι οκτώ (28) εθελοντές Μουσικοί
που επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο «ΕΛΛΑΣ» πραγματοποιούν την πρώτη εμφάνιση της Μπάντας του
ΠΝ στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα.

Μετά από 17 χρόνια έχοντας αυξήσει το προσωπικό και έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προόδου, συμμετέχει στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896. Τον Σεπτέμβριο του 1911 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης κυβερνήτης του Θωρακισμένου Καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» εγκαθιστά την Μπάντα πάνω στο πλοίο, εμψυχώνοντας έτσι το πλήρωμά του κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913.

Τη σπουδαιότερη και μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Μπάντας του ΠΝ αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004.
Οι στιγμές χαράς και ελπίδας που απλόχερα χαρίζει σε ιδρύματα με παιδιά που τόσο έχουν ανάγκη να
αισθανθούν ότι η κοινωνία είναι κοντά τους και τα στηρίζει, καθώς και η διασκέδαση που προσφέρει σε πολίτες που
κατακλύζουν τα θέατρα και τις πλατείες όπου εμφανίζεται, είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τα στελέχη της μπάντας
του ΠΝ να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα. Τον πολιτισμό.

Αρχιμουσικός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο Πλωτάρχης Αντώνης Καραγουδάκης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Πανεργατικός ξεσηκωμός για να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθρο Ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς