Ειδήσεις

Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές και Φορητές Εφαρμογές


Από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα, ανακοινώθηκε η έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές και Φορητές Εφαρμογές (Master in Software Engineering for Internet and Mobile Applications)» στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. «Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές και Φορητές Εφαρμογές» (ΦΕΚ Β’ 2625/ 18.06.2021), είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση επιστημόνων στη Μηχανική Λογισμικού (Software Engineering), που είναι ο κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής που ασχολείται με τη σχεδίαση και κατασκευή εφαρμογών λογισμικού. Ειδικότερα το Π.Μ.Σ. εμβαθύνει στις περιοχές της Μηχανικής Λογισμικού που αφορούν στη δημιουργία σύγχρονων και μεγάλης κλίμακας διαδικτυακών και φορητών εφαρμογών, καθώς και συνδυασμού αυτών.
Η ελάχιστη διάρκεια σπουδών για το Π.Μ.Σ. με πλήρη φοίτηση είναι τρία εξάμηνα και με μερική φοίτηση έξι εξάμηνα. Η διδασκαλία των μαθημάτων χρησιμοποιεί την υλικοτεχνική υποδομή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα, και υποστηρίζεται από όλα τα απαραίτητα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, στα οποία περιλαμβάνονται και μέσα εξ’ αποστάσεως (ασύγχρονης και σύγχρονης) εκπαίδευσης.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται έως και την Παρασκευή 30/07/2021. Εφόσον στην παραπάνω προθεσμία υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα δοθεί παράταση των αιτήσεων έως και την Παρασκευή, 17/09/2021. H έναρξη των μαθημάτων πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2021.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή η υποκατάσταση των δρομολογίων στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου