Ειδήσεις

Προσωρινή η υποκατάσταση των δρομολογίων στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκας


Απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου σχετικά με την κατάργηση – τροποποίηση δρομολογίων του ΟΣΕ στη γραμμή Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας έστειλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με βάση την απάντηση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ότι δεν καταργήθηκε – το τελευταίο τουλάχιστον χρονικό διάστημα – κάποιο δρομολόγιο, παραδέχεται ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχει σε δρομολόγια αλλαγή της μορφής τους, αφού η γραμμή Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας εκτελείται με λεωφορεία. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην απάντηση της τονίζει ότι η αλλαγή αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα ενώ συνδέεται και με τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον Δήμαρχο είναι η παρακάτω:

Σε απάντηση στο θέμα των δρομολογίων της Δυτικής Θεσσαλίας, σας ενημερώνουμε ότι τη παρούσα φάση εκτελούνται τρία (3) ημερήσια δρομολόγια από Καλαμπάκα προς Θεσσαλονίκη (και αντιστρόφως), με άμεση μετεπιβίβαση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Παλαιοφαρσάλου.

Τα δρομολόγια στο τμήμα Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος, εκτελούνται προσωρινά με λεωφορεία, ενώ τα δρομολόγια στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Θεσσαλονίκη, με τρένα.

Αντιστοίχως, για τους επιβάτες από/προς Αθήνα, εκτελούνται τρία (3) ημερήσια δρομολόγια ανά κατεύθυνση. Το ένα ζευγάρι δρομολογίων, εκτελείται εφ’ όλης της διαδρομής, με τρένα (αμαξοστοιχίες 884 και 885) ενώ τα άλλα δύο ζευγάρια δρομολογίων εκτελούνται με λεωφορεία στο τμήμα Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος και με μετεπιβίβαση σε τρένα στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Αθήνα (και αντιστρόφως).

Επισημαίνουμε ότι από και προς της περιόδου διακοπής των δρομολογίων λόγω των ειδικών συνθηκών που σχετίζονται με την πανδημία, η απευθείας σύνδεση Αθήνας – Καλαμπάκας (και αντιστρόφως) πραγματοποιούνται με ένα ζευγάρι σιδηροδρομικών δρομολογίων, όπως και σήμερα.

Η υποκατάσταση των τοπικών, σιδηροδρομικών δρομολογίων στο τμήμα Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλου, είναι προσωρινή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πώς να προστατεύσετε αχλαδιές και μηλιές
Επόμενο άρθρο Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές και Φορητές Εφαρμογές