Ειδήσεις

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την 25η Μαρτίου


Δύο αιώνες συμπληρώνονται φέτος από τη στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Δύο αιώνες από την ημέρα που ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση, η οποία προετοιμαζόταν αρκετά χρόνια πριν, με πρώτη σημαντική κίνηση την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας το 1814.

Η σημασία της Επανάστασης του 1821 είναι τόσο μεγάλη, που δικαίως χαρακτηρίζεται σταθμός στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού. Ο ρόλος της ήταν διττός. Αφ΄ενός μεν οδήγησε στην δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, και ενέπνευσε και εμψύχωσε τους Έλληνες και σε άλλους απελευθερωτικούς αγώνες. Αφ΄ετέρου υπήρξε κορυφαίο γεγονός και για την σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία , αφού άλλαξε την μέχρι τότε πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων. Οι κυβερνήσεις τους εξέφρασαν πλέον  έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την τύχη της Ελλάδας, συνυπογράφοντας πρωτόκολλα και συνθήκες απαραίτητα για την αίσια έκβαση του αγώνα των Ελλήνων.

Με αφορμή λοιπόν και τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη του Μεγάλου Αγώνα των Ελλήνων, είναι φέτος ιδανική η ευκαιρία, όχι μόνο για εντυπωσιακές εκδηλώσεις, αλλά και για αυτογνωσία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Σήμερα το ζητούμενο δεν είναι η απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, αλλά η προσπάθειά μας, ως έθνος, να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και ομοψυχία εσωτερικές και διεθνείς προκλήσεις.

Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, έχοντας οδηγό τα λόγια του Κάλβου για αρετή και τόλμη και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση την αταλάντευτη θέση της για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας σε αέρα, γη και θάλασσα.

Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την σημασία της ημέρας αυτής, για το θρησκευτικό της χαρακτήρα. Είναι το χαρμόσυνο μήνυμα που έδωσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Μαρία για την επικείμενη γέννηση του Θεανθρώπου. Μήνυμα φωτεινό, μήνυμα ζωής και ελπίδας για τη Χριστιανοσύνη.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Προηγούμενο άρθρο Ο Κ. Αγοραστός στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Βουλευτή Καρδίτσας κ. Γεώργιου Κωτσού με τον Υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης