Ειδήσεις

Συνάντηση του Βουλευτή Καρδίτσας κ. Γεώργιου Κωτσού με τον Υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης


Μία μέρα πριν το μεγάλο εορτασμό της Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε συνάντηση με τον φίλο και Υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Ιωάννη Οικονόμου.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής έθεσε στον κ. Οικονόμου θέματα που αφορούν το Νομό Καρδίτσας, όπου το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας του βασίζεται στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Ο κ. Κωτσός, ανέφερε στον κ. Οικονόμου πως είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωση και την εξέλιξη των αγροτών να ληφθούν άμεσα μέτρα όπου να ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Στη συνάντηση των 2 αντρών τέθηκαν θέματα που αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα νέα σχέδια βελτίωσης και στις πληρωμές των συνδεδεμένων και ειδικών ενισχύσεων των δικαιούχων αγροτών.Ο κ. Κωτσός, όσον φορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναφέρθηκε στα αγροτικά φωτοβολταϊκά και συγκεκριμένα  στην αύξηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών από 100kw όπως ορίζεται με το μέχρι πρότινος ισχύον νομικό πλαίσιο σε 500kw. Επιπλέον, ο κ. Κωτσός ανέφερε στον φίλο υφυπουργό ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα νέα σχέδια βελτίωσης να ανακοινωθούν όσον το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο αρμόδιος για την κοινή αγροτική πολιτική Υφυπουργός κ. Ιωάννης Οικονόμου κατανόησε τη σοβαρότητα των αιτημάτων του Βουλευτή και ανέφερε πως όσον αφορά τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και την αύξηση τους από 100kw σε 500kw,θα κατατεθεί τροπολογία στο επικείμενοσχέδιο νόμου του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμωνόπου θα προβλέπει την συγκεκριμένη αναβάθμιση. Σχετικά με τα νέα σχέδια βελτίωσης, αποτελούν άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου και θα ανακοινωθούν στους επόμενους μήνες με κύρια κατεύθυνση την αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό των αγροτών (Net-metering), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αγρότες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκα συστήματα με σκοπό την παραγωγή ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους. Τέλος, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως τέλη Μαρτίου θα γίνει η καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για τις καλλιέργειες σκληρού σίτου, καρπών με κέλυφος, μήλων, πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, τεύτλων και  της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Fast track διαγωνισμός για τις ζημιές του Ιανού