Ειδήσεις

Μήνυμα του Δ/ντη Αθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας Κ. Γκόλτσου για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών


Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί γονείς.

Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες, τους Τρεις μεγίστους φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος, τον Βασίλειο τον Μέγα, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, που τίμησαν με τις πράξεις τους, το συγγραφικό τους έργο, αλλά και με όλη τη ζωή τους την ελληνορθόδοξη παιδεία, αγωνιζόμενοι κατά της κοινωνικής αδικίας, αλλά και της αμάθειας.

Τους τιμούμε ως Χριστιανοί, αλλά και ως Ελληνικό Έθνος, διότι είναι αυτοί οι οικουμενικοί πατέρες, οι οποίοι εγκαθίδρυσαν τη Χριστιανική ορθόδοξη πίστη, είναι αυτοί,  οι οποίοι αναγνώρισαν τη μεγάλη αξία του αρχαιοελληνικού μας πολιτισμού και διέδωσαν τα ελληνικά γράμματα. Τους τιμούμε ως δασκάλους και παιδαγωγούς. Τα συγγράμματά τους είναι πολύτιμα στην ανατροφή των νέων και των εφήβων στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Οι Τρεις Ιεράρχες αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή στον χριστιανισμό και στα γράμματα διαμορφώνοντας ένα νέο ιδεώδες που και σήμερα παραμένει επίκαιρο, καθώς είχε ως τελικό σκοπό τη συγκρότηση του νέου  υπό διαμόρφωση  ανθρώπου σε ολοκληρωμένη προσωπικότητα και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο.

Ας είναι τα παραδείγματά τους φωτεινός φάρος τόσο σε εμάς όσο και στις μελλοντικές γενιές!

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Τρίτη 31/1
Επόμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσης Ιωάννης Κουκουζέλης