Ειδήσεις

Μήνυμα του Δ/ντη Β ΄θμιας Εκπ/σης Σωκράτη Παππά ενόψει της έναρξης των σχολείων


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπημένοι μας μαθητές,  Η ραστώνη και η ανάπαυλα του καλοκαιριού τελείωσε. Ελπίζουμε να εκμεταλλευτήκατε όλες αυτές τις ημέρες τις γεμάτες φως , για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε το σώμα σας, να φορτίσετε τις μπαταρίες του νου και της ψυχής σας.

Αρχές φθινοπώρου και μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινά και συνοδεύεται με προσδοκίες και όνειρα. Οι επόμενοι μήνες ευχόμαστε και ευελπιστούμε να είναι γεμάτοι με δημιουργικές ενασχολήσεις και δράσεις και εσείς γεμάτοι  με θετική ενέργεια και διάθεση. Διάθεση για μελέτη, για δημιουργία, για επικοινωνία και επαφή με τους συναδέλφους ή με τους συμμαθητές σας.

Η αλήθεια είναι πως κυρίως αυτή η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση είναι που μας έχει λείψει όλους αυτούς τους μήνες που εξαιτίας της πανδημίας αναγκαστήκαμε να στερηθούμε και που τις συνέπειες της στέρησής της τις ζούμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό-κοινωνικό επίπεδο.

Η νέα όμως σχολική χρονιά που ξεκινά θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι διαφορετική ή μάλλον «κανονική», έτσι τουλάχιστον όπως ερμηνεύουμε την κανονικότητα στο σχολικό περιβάλλον. Έχοντας λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα σε μεγάλο ποσοστό  και με βαθειά ριζωμένη την επιθυμία της ανθρώπινης επαφής και ανατροφοδότησης, επιστρέφουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στο φυσικό μας περιβάλλον, το σχολείο, για να μοιραστούμε τη γνώση, να μοιραστούμε συναισθήματα, να μοιραστούμε όνειρα, να απαλύνουμε δυστοκίες και προβλήματα και να κάνουμε πιο όμορφη και πιο ευχάριστη την καθημερινότητά μας.

Ξέρουμε καλά πως οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν και οι πιο ανώδυνοι για εσάς. Αλλά ακριβώς όλα αυτά τα ιδιαίτερα, συχνά δυσάρεστα και ενίοτε ψυχοφθόρα γεγονότα που συνέβησαν, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την επιστροφή στην ομαλότητα και στην αναζήτηση της ουσιαστικής, ανθρώπινης επαφής.

Στη χρονιά αυτή λοιπόν εναποθέτουμε πολλά και επενδύουμε περισσότερα. Η σχολική πραγματικότητα αλλάζει. Στο νομό μας λειτουργούν από εφέτος δύο Πειραματικά Σχολεία, το 1ο  Πειραματικό Γυμνάσιο και το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο, στα οποία θα εφαρμοστούν καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι και πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών. Στα σχολεία μας διδάσκονται επίσης νέες θεματικές ενότητες που συμβάλλουν στην αλλαγή της παγιωμένης νοοτροπίας  και την ενίσχυση της θετικής συμπεριφοράς. Όλα αυτά όμως θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνο αν εσείς τα αγκαλιάσετε με σεβασμό και  ζήλο. Και προσωπικά είμαι βέβαιος για αυτό.

Ευελπιστώ και αυτή τη χρονιά να συνεχίσουμε την αγαστή μας συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που άπτονται της σχολικής πραγματικότητας. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις αγωνίες σας, να γνωρίσουμε τις ανάγκες σας, να συμμεριστούμε τους προβληματισμούς σας, να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην επίλυση των όποιων δυσλειτουργιών και προβλημάτων καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Αγαπητά μας παιδιά, απευθυνόμενος ειδικά σε εσάς, μία τελευταία συμβουλή: «Έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα, ζωγραφίστε τον παράδεισο και μπείτε μέσα»(Καζαντζάκης).

Καλή αρχή και δημιουργική πορεία μάθησης!

Προηγούμενο άρθρο 50 ελεύθερες θέσεις στον Βρεφονηπιακό σταθμό ΟΑΕΔ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βασίλης Τσιάκος: Με έργα αλλάζουμε την Καρδίτσα