Ειδήσεις

Μήνυμα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Η εποποιία του 1940, αποτελεί δικαίως ένα από τα πιο φωτεινά κεφάλαια στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας για την ισχυρή θέληση ενός λαού να διατηρήσει την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την εθνική του υπερηφάνεια.

83 χρόνια μετά το ηρωικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 , η εθνική επέτειος συμβολίζει αυτήν ακριβώς την προσήλωση του λαού μας στις ίδιες αξίες που ενέπνευσαν τους ήρωες του 1940, οι οποίοι με περιορισμένα υλικά μέσα, αλλά με περίσσευμα ψυχής και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος προς την Πατρίδα, αντιστάθηκαν στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού.

Και κατάφεραν, παρά τις μεγάλες καταστροφές, τα πάθη και τους διχασμούς, να ανοικοδομήσουν ξανά την πατρίδα μας.

Έτσι και σήμερα, που είμαστε αντιμέτωποι με νέες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως οι γεωπολιτικές αναταράξεις στην Νότιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και  η εντεινόμενη κλιματική κρίση, που πλήγωσε και τη δική μας περιοχή, οφείλουμε να αντλήσουμε τα διδάγματα της ιστορίας μας.

 

Ειδικά σήμερα, που διαθέτουμε περισσότερα μέσα και έχουμε περισσότερες ευκαιρίες.

Με την χώρα μας να είναι πιο ισχυρή, έχοντας κατακτήσει ξανά τη θέση που μας αξίζει στην καρδιά της Ευρώπης για να  διεκδικήσει πόρους για τις υποδομές της.

Με την οικονομία μας περισσότερο ισχυρή και πιο ανθεκτική, που επιτρέπει στην Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πολίτες στις μεγάλες καταστροφές.

Και με την Ελλάδα πιο ισχυρή αμυντικά και γεωπολιτικά, ώστε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ως πρωταγωνιστής στις διεθνείς προκλήσεις που αναδύονται στην ευρύτερη γειτονιά μας.

 

Με αυτές τις αρχές που διαπνέουν τους Έλληνες σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας, οφείλουμε να πορευτούμε. Με ενότητα και ομοψυχία απέναντι στις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας.

Και κυρίως με βαθιά με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας.

 

Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά.

 

Προηγούμενο άρθρο Ζητείται τόλμη - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Οι κάτοικοι της Μαραθέας μετρούν τις πληγές τους