Ειδήσεις

Ζητείται τόλμη – Του Κώστα Βλάχου


Γιατί κουράζεσαι  μου είπε φίλος μου και  ασχολείσαι με τα κοινά  δημοσιεύοντας σχετικά άρθρα στον  τύπο. -Στην εφημερίδα Γνώμη θέλεις να πεις , στις άλλες που επιχείρησα να  δημοσιεύω με φίμωσαν εν ονόματι της ‘’ελευθερίας του τύπου’’ για τα περισσότερα άρθρα μου

-Και καλά σε έκαναν , πότε επιτέλους θα αποδεχτείς ότι  οι κρατούντες έχουν δίκιο για όλες τις επιλογές τους , για ζητήματα όπως το Ουκρανικό ,τα ελληνοτουρκικά και άλλα.

‘’Το δίκαιον ουκ άλλο ή του κρείττοντος συμφέρον ‘‘. Το δίκαιο δεν είναι άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού.  Πλάτων.

Διαπραγματευόμαστε σήμερα με τον  ‘’πανίσχυρο’’ Ερντογάν  ουσιαστικά για τα ‘’δίκαια’’ της Τουρκίας.

Ποια δίκαια ; Θα τρίζουν τα κόκκαλα των χιλιάδων πεσόντων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων  στη Κύπρο. Τι να συζητήσουμε με την Τουρκία όταν  η Λευκωσία είναι

η μοναδική πρωτεύουσα στον κόσμο που είναι διχοτομημένη.

Και μας έρχεται και η Κυρία  Φορ ντερ  Λάιεν  με τον ανεκδιήγητο Ζελένσκι και  μας μιλάνε για την ελευθερία της Ουκρανίας .  Μιλάνε που ;  Στο σπίτι του κρεμασμένου.

Κουβέντα για την Κύπρο από κανέναν.

Χθες άκουσα στο ευρωκοινοβούλιο μια Ιρλανδή  Ευρωβουλευτή  , με σθένος , πυγμή και οργή, να βάζει στη θέση  της την κ.Φορ ντερ Λάιεν  λέγοντας της αυστηρά . Πως τολμάτε να λέτε  ότι η Ευρώπη είναι με το Ισραήλ.

Θα ακούσουμε επιτέλους και από κάποιον Έλληνα να υψώνει τη φωνή του , από οποιονδήποτε και όχι μόνο από Ευρωβουλευτές, για τα δίκαια της Ελλάδος.

Φοβούνται διότι όποιος μιλάει φεύγει  .Το ατομικό συμφέρον προέχει.

Θυμήθηκα ένα περιστατικό  που διάβασα με  υπουργό του Παπάγου.

Σε μια δεξίωση στα ανάκτορα  η Βασίλισσα   Φρειδερίκη δεν ικανοποιήθηκε  από κάποια    τοποθέτηση  του υπουργού και είπε δήθεν αστειευόμενη στον Βασιλιά.

Πωλ απόλυσε τον .

Ο   Υπουργός όμως  δεν το θεώρησε αστείο  και είπε στην πανίσχυρη τότε Φρειδερίκη. Τι λέτε κυρία μου  εμένα εδώ με έστειλε  ο λαός.

Ζητείται σήμερα  στη πολιτική τόλμη και αρετή στα χνάρια του Κώστα   Καραμανλή και παλαιότερα του Αντρέα Παπαντρέου για τη στάση του  στα Ελληνοτουρκικά το 1987.

Να ακούσουμε και κάποιο ΟΧΙ να αναπαυθούν οι ψυχές των αγωνιστών του 1940.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι προοπτικές της ΠΑΔΥΘ στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ με πρόεδρο τον Ν. Σακκά
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου