Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Δεσμευόμαστε για μια καινούργια Μεταμόρφωση


Τη βούληση της κυβέρνησης ότι θα κατασκευαστεί μια «καινούργια Μεταμόρφωση» σε κατάλληλη έκταση μετέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους κατοίκους του χωριού που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με κατοίκους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι του έθεσαν τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ άλλων, συζήτησε μαζί τους το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού της Μεταμόρφωσης σε νέα, πρότυπη κοινότητα, που θα κατασκευαστεί σε υψηλότερο σημείο, ύστερα από απόφαση που έλαβαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Όπως είπε ο ίδιος, «στα πλαίσια της περιοδείας μου στη Θεσσαλία, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ σήμερα στην τραυματισμένη Μεταμόρφωση και να συζητήσω με τους κατοίκους το μέλλον του χωριού τους».

«Τους μετέφερα τη βούληση της κυβέρνησης, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και φαίνεται να το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να δεσμευθούμε να φτιάξουμε μία καινούρια Μεταμόρφωση σε μία έκταση η οποία έχει ήδη εντοπιστεί και άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητά της», είπε ο πρωθυπουργός.

Οριστική λύση

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα δοθεί οριστική λύση μετεγκατάστασης ενός χωριού που δεν πλημμυρίζει για πρώτη φορά.

Διαβεβαίωσε επίσης τους κατοίκους ότι «ουδεμία επιθυμία ή διάθεση έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους».

«Εξήγησα ότι τα σπίτια αυτά τα οποία μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι, προφανώς δεν μπορούν να τύχουν της ίδιας φροντίδας και της ίδιας προστασίας που θα τύχει η νέα Μεταμόρφωση, ένας οικισμός δηλαδή ο οποίος θα κατοικείται όλο τον χρόνο» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, τέλος, ότι η αποκατάσταση της Θεσσαλίας και η στήριξη των κατοίκων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον Κάμπο παραμένουν απαρέγκλιτα προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Ένα συναρπαστικό διήμερο για παιδιά στο Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ το Νοέμβριο 2023