Ειδήσεις

Ν.Ε. Καρδίσας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τέλος ο εμπαιγμός του πρωτογενούς τομέα!


Για το κίνημά μας, η συμβολή του πρωτογενή τομέα στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και ιδιαίτερα στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και την ενίσχυση της εθνικής προστιθέμενης αξίας, κατέχει έναν από τους πιο κρίσιμους ρόλους.

Με βάση από την αρχή, οι προτάσεις και οι προτεραιότητες που θέτουμε είναι αυτές που μπορούν να απαντήσουν στις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών της χώρας μας και να εξαλείψουν τις αγκυλώσεις που ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει.

Στην κορυφή της αξιακής μας πυραμίδας βρίσκεται ο Έλληνας παραγωγός, οι άνθρωποι της υπαίθρου, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι δασοκόμοι οι εργάτες της γης.

Προτεραιότητά μας, είναι η ενίσχυση, η προστασία και βιωσιμότητα του αγροτικού εισοδήματος.

Έχουμε επεξεργασθεί και καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο. Για να κρατήσουμε παραγωγικό τον πρωτογενή τομέα, να αποφύγουμε την μείωση παραγωγής και την ερημοποίηση του κάμπου.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ προτείνει την άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων για:

  1. Επανεξέταση της φορολόγησης των αγροτών με προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των ενισχύσεων.
  2. Μείωση του κόστους παραγωγής, με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου.
  • κατάργηση και επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης για όλους τους παραγωγούς με βάση το ΟΣΔΕ ΥΨΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 167 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ (τα 50εκατ. που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση με καταβολή το 23 δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα)
  • ΗΛΕΚΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: ΚΑΛΥΨΗ 80% ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης ύψους τουλάχιστον 140 ΕΚΑΤ.(ΤΑ 60 εκατ. που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση με καταβολή το 2023δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα)
  • ΚΟΣΤΟΣ ΕΦΟΔΙΩΝ: Επιδότηση του κόστους των λιπασμάτων κατά το τμήμα που οφείλεται στην αύξηση του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών ύψους 70 εκατ. (η μείωση ΦΠΑ από 13% σε 6% που έχει ανακοινωθεί δεν καλύπτει ούτε ελάχιστα την τεράστια αύξηση)
  • επιδότηση του κόστους των ζωοτροφών που οφείλεται στην υπερβολική αύξηση της τιμής πρώτων υλών, ύψους 80εκατ.ευρώ(η μείωση ΦΠΑ από 13% σε 6% δεν καλύπτει τους κτηνοτρόφους)
  1. Θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
  2. Έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από τα κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό
  3. Η βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, με την παροχή γεωργικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης κοντά στους χώρους παραγωγής, τη δημιουργία Γεωργικών σχολών μετά το λύκειο που εκπαιδεύουν τους νέους αγρότες στις σύγχρονες ανάγκες της παραγωγής.
  4. Αύξηση της χρηματοδότησης από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας των έργων σε γεωργούς και οργανώσεις για μόνιμη λύση των προβλημάτων τους.
  5. Επαναξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματική διεκπεραίωση του όγκου των αιτημάτων που διαχειρίζονται.
  6. Άμεση ένταξη στους δικαιούχους τους «επιλαχόντες αγρότες» των σχεδίων βελτίωσης, προκειμένου να δοθούν κίνητρα σε νέους αγρότες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι νέες τεχνολογίες που βοηθούν τα online casinos
Επόμενο άρθρο Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών: ΝΔ και Κεραμέως ανασταίνουν τον επιθεωρητισμό ….