Ειδήσεις

Ν. Παπαγεωργίου προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τα έργα του Αχελώου


Στο θέμα των έργων του Αχελώου, η ολοκλήρωση των οποίων εκκρεμεί, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, κ.Νίκος Παπαγεωργίου, αυτή τη φορά από το βήμα της σύσκεψης φορέων της περιφέρειας Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Μαϊου 2021, στην Καρδίτσα, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία.

Απευθυνόμενος τόσο προς την ΠτΔ, όσο και προς τους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλίας, ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και για τα έργα του Αχελώου, έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Θεσσαλίας τα επόμενα έτη. Πάντα όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, έχουμε 1,3 δισ. ευρώ έργα “παρατημένα”, στον Αχελώο -ας κάνουμε κάτι γι’ αυτά.

Πριν 21 χρόνια, ο αείμνηστος καθηγητής μου και πρόεδρος του Τμήματος είπε, σε μας τους φοιτητές του, ότι “τα δημόσια έργα γίνονται με χρήματα των γονιών σας και γι’ αυτό θα πρέπει να τα σέβεστε”. Ας σεβαστούμε, λοιπόν, αυτά τα χρήματα που έχουν ήδη δοθεί».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας αναφέρθηκε τόσο στις φυσικές καταστροφές που αντιμετώπισε η Θεσσαλία, όπως η μεσογειακή καταιγίδα «Ιανός» τον Σεπτέμβριο του 2020 και ο σεισμός στην περιοχή της Ελασσόνας τον περασμένο Μάρτιο, όσο και στα θέματα που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί, όπως οι προθεσμίες για τα αυθαίρετα, αλλά και για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

«Ενεργοποιήσαμε το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών και για τον “Ιανό” και για τον σεισμό στην Ελασσόνα -170 μηχανικοί συνέδραμαν το έργο της Πολιτικής Προστασίας. Και υπό τον Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό είναι παραδεκτό από όλους ότι ο μηχανισμός κινήθηκε πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία μεταξύ του ΣΘΕΒ και του Δικτύου Πράξη
Επόμενο άρθρο Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γ. Βούτσινος