Ειδήσεις

Να λειτουργήσει άμεσα post Covid ιατρείο προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος


Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας συναντήθηκε την Τετάρτη 17/03/2021 με τη νέα διοίκηση του Γ.Ν. Καρδίτσας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΙατρικούΣυλλόγου κ. Τέλης Σπάνιας η αντιπρόεδρος κ. Νανά Παπανικολάου, ο Διοικητής του Γ.Ν. Τρικάλων, κ. Kώστας Γρηγορίου στον οποίο έχει ανατεθεί η προσωρινή παράλληλη άσκηση καθηκόντων διοικητή και στο Νοσοκομείο μας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΝΚ κ. Κουκουζέλης και το μέλος του Δ.Σ. του ΓΝΚ κ Β.Αλεξόπουλος.

Ευχηθήκαμε στον Διοικητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και διεξήχθη μια εκτενής και εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας.

Ο κ. Γρηγορίου  από την πλευρά του μας υποσχέθηκε, ότι με την συνεργασία όλων  θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την επίλυση των περισσότερων από τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα το Νοσοκομείο του Νομού μας.

Ευελπιστούμε ότι με αγαστή συνεργασία με τον νέο Διοικητή και με το ΔΣ του ΓΝΚ θα δοθούν λύσεις σε αρκετά από τα προβλήματα με στόχο πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε ότι από τις 10 θέσεις που προκηρύχτηκαν  εκδηλώθηκε  ενδιαφέρον για τις θέσεις παθολόγου, νεφρολόγου, οφθαλμίατρου και δεν υπήρξε  ενδιαφέρον για τις θέσεις  αναισθησιολόγου, πνευμονολόγου καιιατρών για το  ΤΕΠ.

Ανάφερε επίσης ότι το νοσοκομείο διαθέτει πλέον δικό του μηχάνημα για PCR και ότι με απόφαση άρχισαν να λειτουργούν τα τακτικά  χειρουργεία  στο  30% και 20%  τα εξωτερικά απογευματινά ιατρεία. Ο εμβολιασμός επίσης συνεχίζεται με πολύ καλούς ρυθμούς, βάση προγράμματος, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αύξηση στις εισαγωγές για περιστατικά Covid, ενώ πλήρης είναι η  ΜΕΘ-Covid αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη.

Το προεδρείο του ΙΣΚ ζήτησε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προστατεύσει  τους λιγοστούς ιατρούς που στηρίζουν τις κλινικέςCovidκαι θα αιτηθεί με έγγραφο στο ΥπουργείοΥγείαςνα παρακαμφθεί η χρονοβόρα διαδικασία επαναπροκήρυξης των κενών θέσεων και λόγω της πανδημίαςνα προκηρυχτούν άμεσα.Πάγιαθέση του Ιατρικού Συλλόγου είναι να καλυφτούν οι κενέςθέσεις με μόνιμοιατρικόπροσωπικό και να υπάρχει ο κατάλληλος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, έτσι ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί εύρυθμα και σωστά στις αυξημένεςανάγκεςαπό Covidκαι nonCovidπεριστατικά.

O ΙΣΚ πρότεινε στη διοίκηση του νοσοκομείου να λειτουργήσει άμεσα ένα post Covid ιατρείο θεωρώντας ότι θα βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους εκείνους που χρειάζεται να  παρακολουθούνται και αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλες πόλεις. Το ιατρείο αυτό θα παρέχει ιατρική φροντίδα και θα εξασφαλίζει έναν εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο στους συμπολίτες μας μετά την σχετική νόσηση. Ο κ Γρηγορίου μας διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία ενός τέτοιου ιατρείου είναι πραγματικά σημαντική και αναγκαία και ότι θα προσπαθήσει να λειτουργήσει άμεσα επισημαίνοντας ότι μέχρι να έρθουν οι νέοιγιατροί θα λειτουργείλίγεςμέρες το μήνα.

Μεταφέραμε τέλος στη Διοίκηση την ευγνωμοσύνη μας στα πρόσωπα των γιατρών και όλου του προσωπικού του νοσοκομείου ιδιαίτερα βεβαίως τους λιγοστούς ιατρούς που εδώ και ένα χρόνοβρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα .

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας  με των αριθμό των μολύνσεων και των διασωληνώσεων λόγω Covid να σπάζουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Αναγκαίο είναι λοιπόν να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί! Ας κάνουμε υπομονή, τηρώντας τα μέτρα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τούςεαυτούς μας,τους συμπολίτες μας και το προσωπικό του νοσοκομείου μας που με υπέρβαση αγωνίζεται αδιάκοπα ένα χρόνο τώρα με κίνδυνο την ίδια του τη Ζωή.Ας μην ξεχνάμε τον αείμνηστο φίλο και συνάδελφό μας Στάθη Μπαθρέλλο αλλά και τους γιατρούς που μολύνθηκαν από την νόσο και βρίσκονται εδώ και μήνες σε σταδιακή ανάρρωση.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή!

 

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για το Δέλτα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στους Σοφάδες και στα Ειδικά Σχολεία Σοφάδων