Ειδήσεις

Ναι στην αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ιατρική και σε κάθε άλλο τομέα προς όφελος του λαού


 Επαίρεται η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας του κ. Αγοραστού, γιατί από κοινού με τις παρατάξεις των κ. Τσιλιμίγκα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), Κουρέτα (Πρωτοβουλία), της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής και του κ. Ακρίβου (Θεσσαλία πράσινη περιφέρεια), ενέκριναν στην συνεδρίαση του Π.Σ (29/6/23) τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο εταιρικό σχήμα “HEALTH HUB – ΕΚΨΚ για τον μετασχηματισμό του κλάδου της Υγείας και Φαρμάκου με τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης”, με το επιχείρημα ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης της τεχνολογίας στην υγεία και γενικότερα, που θα φέρει την ανάπτυξη και δουλειές, αποκρύπτοντας το κρίσιμο ζήτημα προς όφελος τίνος.

Και μόνο η σύνθεση του εταιρικού σχήματος, δείχνει προς όφελος τίνος θα χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία. Μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα συμμετέχει ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η Animus Α.Ε Κέντρο Αποκατάστασης, η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, η Wecare Ι.Κ.Ε, η Ι και Δ Τσακιρίδης  Ο.Ε. (Infolyseis), η Home Care Α.Ε Παροχής Ιατρικών και Συναφών Υπηρεσιών, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, η Gisemi Hub-Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Ε-Trikala αναπτυξιακή Α.Ε Ο.Τ.Α, αλλά και πανεπιστημιακά ιδρύματα που λειτουργούν με την λογική της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο με το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BIHELab) του Τμήματος Πληροφορικής, -το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με το Εργαστήριο Γενετικής του Τμήματος Βιοτεχνολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, Πανεπιστήμιο Πατρών με 2 εργαστήρια – το Εργαστήριο Γενικής Βιολογίας και το Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας -το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Μελέτης και  Αντιμετώπισης Γενετικών και   Κακοηθών Νοσημάτων Παιδικής Ηλικίας, Hygieia Scientific Research And Educational Cluster, τεχνοβλαστός του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”).

Αυτό που αποκρύπτουν είναι ότι αυτοί οι ευρωπαϊκοί κόμβοι ψηφιακής καινοτομίας, σαν τον Health Hub (Χέλθ Χάμπ), γίνονται με άφθονο χρήμα από τη φοροληστεία των εργατικών λαικών οικογενειών, ωφελούν κυρίως επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι τις ανάγκες του λαού. Πρόκειται για μία κοστοβόρα εφαρμογή προώθησης επιχειρηματικών δράσεων στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου, με αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε έναν ψηφιακό κόμβο συνάντησης ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων.

Και μόνο η δήλωση (Σεπτέμβρης 2021) του τότε πρόεδρου του ΣΘΕΒ & σήμερα Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Animus κ. Νταβέλη, είναι αποκαλυπτική:

Θα ήθελα να δηλώσω ιδιαίτερα περήφανος που η πρότασή μας αυτή κατάφερε να διακριθεί στις 15 προτάσεις από τις εκατοντάδες που κατατέθηκαν σε εθνικό επίπεδο και να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους για την άριστη συνεργασία με τα στελέχη του ΣΘΕΒ. Σ’ αυτή την άριστη συνεργασία, σημαίνοντα ρόλο έχει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η πρωτοβουλία αυτή για τη δημιουργία του Health Hub πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τη ψηφιακή υγεία τόσο εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στηρίζει κάθε είδους καινοτομία και εξέλιξη του επιχειρηματικού κόσμου. Προσπαθεί μέσω της συμμετοχής του σε τέτοιου είδους σημαντικές δράσεις να είναι δίπλα στις επιχειρήσεις του αλλά και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν την επιχειρηματική δραστηριότητα και την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Ο στόχος μας, ως Όμιλος Animus, είναι να βοηθήσουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας προσφέροντας εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης καινοτόμων λύσεων στις υπηρεσίες μας που θα λειτουργήσουν ως οδηγός για επιχειρήσεις στον κλάδο μας.

Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας που εκλέχθηκαν με την Λαική Συσπείρωση, καταψήφισαν την συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο εταιρικό σχήμα “HEALTH HUB – ΕΚΨΚ, όχι γιατί είναι αντίθετοι στην αξιοποίηση κάθε επιστημονικού και τεχνολογικού επιτεύγματος στην ιατρική και σε κάθε άλλο τομέα, αλλά γιατί αυτή γίνεται και στην συγκεκριμένη περίπτωση και γενικότερα από την περιφερειακή αρχή, τις κυβερνήσεις και γενικότερα μέσα στο πλαίσιο του καπιταλισμού, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι της εξυπηρέτησης των λαικών αναγκών χωρίς αυτές να εμπορευματοποιούνται με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αγωνίζεται για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, πλήρως εξοπλισμένο με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές. Για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία-πρόνοια και ένταξη σ’ αυτό το ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγεία – πρόνοιας, όλων των ιδιωτικών δομών υγείας, του προσωπικού και των αυτοαπασχολούμενων σ’ αυτό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλα έτοιμα για την αθλητική εκδήλωση Lake Plastira 2023
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς