Ειδήσεις

«Ναι» στο φυσικό αέριο. Η Βιομηχανία Del Monte εντάσσεται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ


Η Del Monte  βιομηχανία τροφίμων που βρίσκεται στη Θεσσαλία εντάσσεται στο δίκτυο της διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με ετήσια κατανάλωση που αναμένεται να αγγίξει τα 2 εκ.Νm3 ετησίως.

Η Del Monte συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας και με ιστορία 100 ετών είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως μονάδες παραγωγής εμπορίας και διανομής φρεσκοκομμένων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το εργοστάσιο της Del Monte στη Λάρισα επενδύει σε  σύγχρονες εγκαταστάσεις  εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την περιβαλλοντική  αναβάθμιση.

Η ΕΔΑΘΕΣΣ συνεχίζει  να  αναπτύσσει τα δίκτυα της με γνώμονα την ασφαλή και αδιάλειπτη διανομή , την οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων  αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Γενικός  Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας& ο Γενικός Διευθυντής της DelMonte, κ. FrancoisTheron

Υπεγράφη η σύμβαση σύνδεσης με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και η τροφοδοσία αναμένεται να ξεκινήσει το Α΄ Εξάμηνο του 2022.

Υπογραφή σύμβασης από την  Διευθύντρια Ανάπτυξης της Αγοράς Θεσσαλίας, κ. Ευθυμία Καλογήρου&ο Γ. Δ. της Del Monte, κ. FrancoisTheron.

Η υψηλή ζήτηση που καταγράφεται από τις βιομηχανικές μονάδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενισχύουν την αποδοτικότητα του δικτύου διανομής ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όπου οι ανάγκες των βιομηχανικών μονάδων τροφίμων αυξάνονται ραγδαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2021 υπέγραψαν σύμβαση σύνδεσης 9 βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή της Θεσσαλίας.Για το 2021 η βιομηχανική κατανάλωση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 70 εκ.Nm3, με αυξημένους βιομηχανικούς όγκους κατά 24% σε σχέση με το 2020 (βιομηχανική κατανάλωση 2020 56,7 εκ.Nm3).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα φωτιστικά Led στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας