Ειδήσεις

Νέα φωτιστικά Led στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας


Νέο έργο για τη συντήρηση και την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση  προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, αναβαθμίζουμε τις  συνθήκες οδικής ασφάλειας στο δίκτυο αρμοδιότητάς μας, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με την  εγκατάσταση  σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων  Led που προσφέρουν διαυγή και άπλετο φωτισμό  κατά τη νυχτερινή οδήγηση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «  Η Θεσσαλία είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που σχεδίασε, δημοπράτησε, ολοκλήρωσε  και βραβεύτηκε για την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στο σύνολο του οδικό δίκτυο αρμοδιότητας  της, με  7.900 οδοφωτιστικά  Led   που οδηγούν, ετησίως, σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 79%, μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 10.8000 τόνους  και  εξοικονόμηση  πόρων  2 εκατομμυρίων ευρώ.  Επεκτείνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού στους νέους δρόμους και κόμβους που κατασκευάζουμε, ώστε να υπάρχει ομοιογένεια, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και σταθερές συνθήκες οδικής ασφάλειας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Αντικείμενο  του έργου είναι η συντήρηση και η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού των υφιστάμενων κόμβων και αξόνων του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  Π.Ε. Καρδίτσας, καθώς και η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση επιπλέον ιστών, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων  LED  καθώς και την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί. Η προληπτική τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων του οδοφωτισμού περιλαμβάνει την αντικατάσταση λαμπτήρων, μετασχηματιστών κτλ, φθαρμένων ή κατεστραμμένων υπόγειων καλωδίων, τη συντήρηση των πίλαρ και των ηλεκτρικών διανομών τους. Προβλέπεται   αποκατάσταση τυχαίων βλαβών καθώς και οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτηθεί για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων και την βελτίωση του οδοφωτισμού. Επίσης θα αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις όπως  απομάκρυνση κατεστραμμένων ιστών, αποκατάσταση και θέση σε λειτουργία του φωτισμού του κόμβου από μεμονωμένο βραχυκύκλωμα κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τρίτη 7/12
Επόμενο άρθρο «Ναι» στο φυσικό αέριο. Η Βιομηχανία Del Monte εντάσσεται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ