Ειδήσεις

Νέα ευκαιρία δίνει η ΔΕΥΑΠ στους δημότες – καταναλωτές που χρωστούν ληξιπρόθεσμα


Νέα ευκαιρία δίνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Παλαμά (ΔΕΥΑΠ) στους δημότες – καταναλωτές που χρωστούν ληξιπρόθεσμα ποσά και τα οποία αγγίζουν συνολικά το 1 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Απόστολο Μοσχόπουλο.

Το μεγάλο χρέος έχει φέρει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση την λειτουργία της επιχείρησης, γι’ αυτό και αναζητήθηκαν οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις και για την διασφάλιση της οικονομικής ευρωστίας της επιχείρησης και για να βοηθηθούν αλλά και να πειστούν οι δημότες να καταβάλλουν τα οφειλόμενα, δίνοντας σ’ αυτούς μια νέα ευκαιρία για διακανονισμό των οφειλών τους.

Έτσι, με νέα απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ καλούνται εντός του Νοεμβρίου (καταληκτική ημερομηνία η 30ή/11/2022) οι δημότες να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ για να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους, με όφελος γι’ αυτούς τη διαγραφή μέρους των τόκων (αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα συνάψουν) και έως τη διαγραφή του 90% των τόκων εάν καταβάλλουν εφάπαξ το σύνολο της οφειλής τους.

Σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν προχωρήσουν σε διακανονισμό μέχρι τις 30/11/2022, θα γίνει διακοπή της υδροδότησης με καταβολή τέλους επανασύνδεσης και καταβολή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων μόνο έως 3 δόσεις.

Διακοπή της σύνδεσης θα γίνει και σε περίπτωση ασυνέπειας του διακανονισμού και δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Παλαμά

Συγκεκριμένα, με απόφασή του, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, καθορίζει τον τρόπο είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως εξής:

  1. Διακανονισμός (από 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως και 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022) με ελάχιστη δόση 30€ και καταβολή 10% του ωφελούμενου ποσού.
  2. Εφάπαξ καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών με 90% διαγραφή των τόκων.
  3. 2-6 δόσεις με 80% διαγραφή των τόκων.
  4. 7-12 δόσεις με 70% διαγραφή των τόκων.
  5. 13-24 δόσεις με 60% διαγραφή των τόκων.
  6. 25-50 δόσεις με 50% διαγραφή των τόκων.
  7. Διακοπή υδροδότησης μετά την λήξη τριών (3) ληξιπρόθεσμων τετραμήνων.
  8. Μη νόμιμες συνδέσεις. Ξήλωμα της παροχής από τον κεντρικό αγωγό, εφάπαξ καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και επανασύνδεση με κόστος νέας παροχής (124€).
  9. Οφειλέτες οι οποίοι δεν προσέλθουν για διακανονισμό έως την λήξη της καταλυτικής ημερομηνίας, διακοπή υδροδότησης και επανασύνδεση με καταβολή του τέλους επανασύνδεσης και καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 3 δόσεις.
  10. Σε περίπτωση ασυνέπειας του διακανονισμού δύο (2) συνεχόμενων δόσεων ή δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, διακοπή υδροδότησης και επανασύνδεση μόνο αν εξοφλήσουν όλες τις δόσεις που οφείλουν για να συνεχιστεί ο διακανονισμός.

 

Προηγούμενο άρθρο Μια δημιουργική σύμπραξη επιστημόνων του εργαστήριου ΒΙΟΖ του Παν/μίου Θεσσαλίας με την κλινική γονιμότητας Embryolab
Επόμενο άρθρο Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Οκτώβριο 2022