Ειδήσεις

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών


Γίνεται γνωστή η εφαρμογή των ακόλουθων διακοπών κυκλοφορίας και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν στη διέλευση βαρέων οχημάτων, από το Επαρχιακό και Λοιπό Οδικό Δίκτυο εδαφικής αρμοδιότητας Δ/νσεώς μας,
από την Ανατολή έως τη Δύση του Ηλίου, εκτός ημερών Σάββατου – Κυριακής και λοιπών αργιών, για το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα (19/12/2022) έως και την Παρασκευή (06/01/2023), με εξαίρεση την Κυριακή (18-12-2022) και ώρα 09.00, καθόσον απαιτείται η μεταφορά τμήματος ανεμογεννήτριας για τη διαδρομή από τον υποσταθμό (ΔΕΗ) έως την είσοδο του αιολικού πάρκου, και συγκεκριμένα :

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ :

Α) Από τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας του Α.Τ.Μουζακίου στην Επαρχιακή Οδό Μουζακίου-Γόμφων έως το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στη θέση “Τύμπανος” της Τ.Κ. Οξυάς.

Β) Από τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας του Α.Τ.Μουζακίου στην Επαρχιακή Οδό Μουζακίου – Λαζαρίνας έως το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στη θέση “Τύμπανος” της Τ.Κ. Οξυάς.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ :

– 1ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Μουζακίου – Άρτας «Κόμβος έξοδος προς Αργιθέα» όπου θα εκτελείται κίνηση με αντιδρόμηση μήκους 100 μέτρων περίπου προς το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στη θέση “Τύμπανος” της Τ.Κ.
Οξυάς.

Η διέλευση των ανωτέρω οχημάτων θα λάβει χώρα με την προϋπόθεση ικανοποίησης των παρακάτω συνθηκών:

Υπό κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας κατά τη διέλευσή τους από τις υπόλοιπες γέφυρες του έργου, αλλά με την υποχρέωση να τηρούν κατάλληλες μεταξύ τους αποστάσεις, δηλαδή να μη βρίσκονται ταυτόχρονα (είτε κατά μήκος, είτε κατά πλάτος) στις γέφυρες.

Για την ασφαλή διέλευση των ανωτέρω οχημάτων και με στόχο την τήρηση των ανωτέρω προϋποθέσεων διέλευσης, κρίνονται αναγκαία τα παρακάτω:
Οι μεταφορές θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός της ημέρας (από ανατολή έως δύση ηλίου), εκτός Σαββάτου, Κυριακής και λοιπών ημερών για τις οποίες δεν εκδίδονται Ενημερωτικά Δελτία Διέλευσης (αργίες, κ.λπ.) και με την προϋπόθεση ότι οι υπεύθυνοι εργολάβοι της αρμόδιας εταιρείας θα έρχονται κάθε προηγούμενη ημέρα, σε απευθείας επικοινωνία και συνεννόηση με τον Αξιωματικό – Σύνδεσμο του Α.Τ.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει τους Αγίους Προστάτες του
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αντισυνταγματικότητα των νόμων 4623/19 και 4625/19