Ειδήσεις

Νέες παιδικές χαρές, αναπλάσεις και ανακατασκευές στο Δήμο Λ. Πλαστήρα


  1. Ανακαινίζεται το κτίριο του κοινοτικού Γραφείου Κερασιάς, το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ρωγμές στο παρελθόν. Η σύμβαση υπογράφηκε από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νάνο και την μηχανικό Χ. Τσιγαρδά. Το έργο, προϋπολογισμού 59.000 ευρώ, έχει ως σκοπό την ολική ανακαίνιση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του γραφείου.
  2. Ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής των νέων 4 παιδικών χαρών στις τοπικές κοινότητες Μεσενικόλα, Μορφοβουνίου, Κερασιάς και Καρίτσας Δολόπων, συνολικού προϋπολογισμού 000 ευρώ,πιστώσεις οι οποίες εξασφαλίστηκαν από το Πράσινο Ταμείο και με συμμετοχή του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επτά (7) χωριά έχουν τοποθετηθεί παιδικές χαρές συνολικούπροϋπολογισμού 279.992ευρώ, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει με την δημιουργία παιδικής χαράς είναι στο Μοσχάτο, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις για το χώρο που επιλέχθηκε και άλλος χώρος εντός σχεδίου οικισμού δεν υπάρχει για την εγκατάσταση.
  3. Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Μορφοβουνίου, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader+, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ακολουθεί το Νεοχώρι, με ανάπλαση του χώρου του παλαιού δημοτικού σχολείου, επάνω από την κεντρική εκκλησία Παναγία, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.
  4. Σε εργασίες ανακατασκευής του τάπητα γηπέδου Νεοχωρίου προχωρά ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, κόστους 20.000 ευρώ. Ταυτόχρονα αναμένεται να τοποθετηθεί ξύλινος οικίσκος για να χρησιμοποιηθεί για αποδυτήρια.
  5. Προς επίλυση βαίνουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα με την κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 της Φυλακτής, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί προσεχώς.

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνά ο Δήμος Παλαμά