Ειδήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνά ο Δήμος Παλαμά


Με εννέα ηλεκτροκίνητα οχήματα και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία τους, θα εξοπλιστεί ο Δήμος Παλαμά. Αυτό θα καταστεί εφικτό καθώς, μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα, η οπoία πήρε ΑΔΑ:9ΦΔΛ46ΜΤΛ6-1ΧΚκαι η οποία κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου στον Δήμο, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το έργομε τίτλο «Ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας και της ενεργειακής εξοικονόμησης στο Δήμο Παλαμά».

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 1.499.588,62 ευρώ και δίνει την δυνατότητα στον Δήμο να εκσυγχρονίσει τον στόλο των οχημάτων, να τον κάνει πιο λειτουργικό, πιο αποδοτικό και ασύγκριτα πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η πρόταση προσέγγισε με ρεαλισμό τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και η ένταξή της ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίησηπολύ σημαντικών στόχων,όπως η κάλυψη αναγκών του Δήμου, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Τα οχήματα που θα αποκτηθούν είναι:

Ένα ηλεκτροκίνητο επιβατικό όχημα 5 θέσεων

Ένα ηλεκτροκίνητο Minibus 7 θέσεων

Ένα ηλεκτροκίνητο όχημα τύπου Βαν με εξοπλισμό κινητού συνεργείου

Ένα ηλεκτροκίνητο μικρό φορτηγό

Ένα ηλεκτροκίνητο μικρό φορτηγό με πλυστικό μηχάνημα

Ένα ηλεκτροκίνητο αναρροφητικό σάρωθρο

Ένα ηλεκτροκίνητο χορτοκοπτικό

Ένα ηλεκτροκίνητο καταστροφέα / εκχιονιστικό

Ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο 30 επιβατών

Παράλληλα προβλέπεται η προμήθεια τεσσάρωνσυστημάτωνεπιτήρησης χώρων, με κάμερες ασφαλείας, όπως και η προμήθεια συστημάτωνπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο, που θα μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κόστος μέσω ενεργειακού συμψηφισμού.

Ως «ένα μεγάλο βήμα προς το αύριο που οραματιζόμαστε για τον Δήμο Παλαμά», χαρακτήρισε την ένταξη του έργου ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, είπε, από το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου για την κατάρτιση μιας άρτιας πρότασηςαλλά το αποτέλεσμα αποτελεί δικαίωση και της δουλειάς που έγινε καιτης φιλοσοφίας μας για συνεχή αναζήτηση προοπτικών ανάπτυξης.

Η προμήθεια των νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συνέχισε, όχι μόνο θα αλλάξει πλήρως την εικόνα του στόλου του Δήμου, αλλά θα αλλάξει και επίπεδο στις παρεχόμενες υπηρεσίες σε βασικούς τομείς. Ταυτόχρονα θα εξοικονομήσουμε σημαντικούς πόρους για το Δήμο, με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οι δημότες, κατέληξε ο δήμαρχος Παλαμά  θα διαπιστώσουν άμεσα τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν και το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει από τον Δήμο προγραμματισμός για να διεκδικούνται έργα και να εξασφαλίζονται χρηματοδοτήσεις, όπως και ετοιμότητα για να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.

Προηγούμενο άρθρο Νέες παιδικές χαρές, αναπλάσεις και ανακατασκευές στο Δήμο Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 2/7