Ειδήσεις

Νομοθετική ρύθμιση κατέθεσε ο Βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Παρέμβαση του βουλευτή κ. Τέλη Σπάνια με συγκεκριμένη πρόταση Νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση της υπόθεσης του ζητήματος «άσκησης διεκδικητικών αγώνων του Δημοσίου κατά διαφόρων καταπατητών Εθνικών οικοπέδων στην πόλη της Καρδίτσας» για να αποκατασταθεί μια αδικία που βασανίζει πάνω από 900 ιδιόκτητες επι σειρά ετών.

Μετά από μια σειρά επαφών που πραγματοποίησε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας, στα πλαίσια της προσπάθειας του για την εύρεση μόνιμης λύσης στο πρόβλημα που αφορά τις διεκδικήσεις του δημοσίου κατά διαφόρων συμπολιτών μας για καταπάτηση οικοπέδων στην πόλη της Καρδίτσας, και συγκεκριμένα με τους: Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας κ. Νάγια Κόλλια, και την Κτηματική Υπηρεσία Καρδίτσας, κατέθεσε την Πέμπτη 28/4/2023 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, υπεύθυνο νομικών και κοινοβουλευτικών θεμάτων, συγκεκριμένη πρόταση για Νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος «άσκησης διεκδικητικών αγώνων του Δημοσίου κατά διαφόρων καταπατητών Εθνικών οικοπέδων στην πόλη της Καρδίτσας».

Στην τροποποίηση που κατάθεσε ο Βουλευτής γίνεται μια περιεκτική περιγραφή του προβλήματος και κατόπιν αυτού ζητάει συγκεκριμένα ότι «για το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη της Καρδίτσας, προτείνεται άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση της υπόθεσης, όπως παρακάτω αναφέρεται:

  1. Το Δημόσιο απέχει από την άσκηση αγωγών της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α ́275) ως προς τα Δημόσια Κτήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών που κείνται σε εκτάσεις εντός σχεδίων πόλεως της Καρδίτσας οι οποίες περιήλθαν με το νόμο ΠΛΖ ́ του 1882 (ΦΕΚ 14/13-03-1882)
  2. Στην περίπτωση που έχουν ασκηθεί αγωγές από το Δημόσιο για τα ακίνητα της παρ. 1, οι εκκρεμείς δίκες καταργούνται.
  3. Στις ως άνω περιπτώσεις τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα διαγράφονται από τα βιβλία καταγραφής της Κτηματικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής δημοσίων κτημάτων και σχετικής απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μαζί με την αίτηση ο κ. Σπάνιας κατέθεσε και τέσσερα συνημμένα έγγραφα τα οποία αποτελούν στοιχεία που θα βοηθήσουν, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Η αίτηση θα μελετηθεί, θα επεξεργαστεί από το υπουργείο Οικονομικών την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας και θα κοινοποιηθεί στους αρμοδίους υπουργούς και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη βουλή.

Ο κ. Σπάνιας δήλωσε: «Θέλω να τονίσω την καλή διάθεση όλων των εμπλεκομένων Υπουργών, Γραμματειών και Υπηρεσιών να βοηθήσουν στην λύση του συγκεκριμένου προβλήματος και ειδικά του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την άμεσή ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που έδειξε, ευελπιστώντας να το μετουσιώσει σε πράξη και να αποκαταστήσει έτσι μια αδικία που βασανίζει πάνω από 900 ιδιόκτητες επι σειρά ετών.»

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν ήδη 15,2 εκατ. ευρώ του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής
Επόμενο άρθρο Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Δασολόφου Φαρσάλων