Ειδήσεις

NT Καρδίτσας ΑΔΕΔΥ: Ο εμβολιασμός είναι ανάγκη και δικαίωμα των πολιτών


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των εργαζομένων στο Δημόσιο και όλων των πολιτών και τους καλεί να προσέλθουν (όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει) στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της πανδημίας.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ στον μαζικό και προσβάσιμο για όλους εμβολιασμό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Ταυτόχρονα, απορρίπτουμε τον εκφοβισμό, τις αποφάσεις περί αναστολής καθηκόντων και τη στοχοποίηση των εργαζομένων, που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού, δουλεύοντας σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης.

Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων.

ΟΙ ίδιοι εργαζόμενοι μέχρι χθες ήταν ήρωες και σήμερα έγιναν επικίνδυνοι;

Ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγάλη επιστημονική και κοινωνική κατάκτηση και όχι πεδίο προνομίων ή ποινικοποίησης.

Η ανάγκη για μαζικό και οργανωμένο εμβολιασμό απαιτεί ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνεται για τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού, τις παλινωδίες και τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει, πολλές φορές, προς τους πολίτες. Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί σοβαρή, σταθερή και υπεύθυνη στάση από την Πολιτεία, προκειμένου να προσέλθουν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

Είναι άδικο στους εργαζόμενους να μην τους επιτρέπεται να πάνε στην εργασία τους και τους επιβάλεται η αναστολή καθηκόντων ενώ θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση έτσι ώστε να συνεχίσουν να εργαζονται και να είναι χρήσιμοι στην εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο λέμε:

✓ Ναι στον μαζικό εμβολιασμό Όχιστην υποχρεωτικότητα

✓ Ναι στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας

✓ Όχι στις απολύσεις και στις ποινές

Απαιτούμε

  • Να παρθεί πίσω το εκδικητικό μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους. Καμία αναστολή εργασίας – απόλυση. Καμία επιβάρυνση για διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων. Κανένας διαχωρισμός.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
  • Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, επιδημιολογικό έλεγχο, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, των νοσοκομείων, αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, ΠΦΥ κλπ)

Ο εμβολιασμός είναι, για μας, αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση της πανδημία.

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Δημιουργία Βιώσιμης Αξίας και απόδοση υψηλών μερισμάτων για τους μετόχους
Επόμενο άρθρο Αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα