Oλοκληρώνεται το 1ο εξάμηνο σπουδών του 1ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών


Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται με επιτυχία το 1ο εξάμηνο σπουδών του 1ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) με τίτλο «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Καρδίτσα και το παρακολουθούν 30 φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και διαφόρων ειδικοτήτων.
Στα πλαίσια των διαφόρων δράσεων του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2016 εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών και καθηγητών σε δύο (2) από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες των κλάδων ξύλου & επίπλου στην ALFAWOODS.A.(βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου) και στην XLF ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΕΡΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΕΒΕ (παραγωγή επίπλων).
Στην εταιρεία ALFAWOOD υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου τους φοιτητές και καθηγητές ο κ. Αγοραστός (συνιδιοκτήτης της εταιρείας), η κα Ιωάννα Δημάκη, Δ/ντρια Μάρκετινγκ, καθώς και το στέλεχος Ι. Δελφός (που είναι και φοιτητής του ΜΠΣ). Αναλύθηκαν τόσο η παραγωγική διαδικασία όσο και η οργάνωση και λειτουργία τη εταιρείας, οι προοπτικές του ελληνικού κλάδου ξύλου, η εξαγωγική δράση αυτής, καθώς και η ανάπτυξη νέων προϊόντων ξύλου.
Στην εταιρεία XLF Καραγιάννης – Κερμελιώτη ΑΕΒΕ, ανέλαβε την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Αντώνης Καραγιάννης και ενημέρωσε αναλυτικά τους φοιτητές για τη λειτουργία της εταιρείας του, την παραγωγή των προϊόντων της, καθώς και τα νέα Projects που έχει αναλάβει να υλοποιήσει για λογαριασμό των εταιρειών ΙΚΕΑ και COCOMAT.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων του ΜΠΣ: «Καινοτόμα προϊόντα ξύλου και υλικά», «Διοίκηση Παραγωγής και Λειτουργιών», «Εφαρμογές Ευφυών Συστημάτων στις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία» και «Μάρκετινγκ νέων προϊόντων» με τους αντίστοιχους συνοδούς καθηγητές: Γεώργιο Νταλό, Γλυκερία Καραγκούνη, Αντώνιο Καραγεώργο και Ιωάννη Παπαδόπουλο και οι φοιτητές είχαν μια πολύ σημαντική βιωματική εμπειρία.
Συζητήθηκαν ακόμη οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των εταιρειών, των αποφοίτων και καθηγητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών σε διάφορα projects.
Οι διδάσκοντες και οι φοιτητές του ΜΠΣ ευχαριστούν ιδιαίτερα τις παραπάνω εταιρείες για την αποδοχή της πρόσκλησης υποδοχής και αναλυτικής ενημέρωσης.
Μετά την επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη προγραμματίζεται κάτι αντίστοιχο τον Μάιο του 2016 στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ισπανία (Βαρκελώνη & Βαλένθια).

Ο Δ/ντής του ΜΠΣ

Ιωάννης Παπαδόπουλος.
Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Τον Αντ/φερειάρχη Β. Τσιάκο επισκέφθηκε η Αμερικανίδα Πρόξενος
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών Ειδικότητας Κομμωτικής του 1ου ΕΠΑ.Λ.