Ειδήσεις

O Συντονιστής κ. Νικόλαος Ντίτορας σε ημερίδα για τον Κλεισθένη


Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαος Ντίτορας, μετέβη την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στα Ιωάννινα προκειμένου να παραστεί στην ημερίδα με θέμα « Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι –Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Τα θέματα της ημερίδας ήταν οι θεσμικές αλλαγές και εκλογικά στο « Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι, Ν.4555/2018» και αλλαγές στα έσοδα των ΟΤΑ και τη Δημοτική Περιουσία -Οικονομική Διοίκηση – Διαχείριση.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πουλάκης, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν οι εισηγήτριες του τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ.κ. Παρασκευή Γεωργακοπούλου και Δέσποινα Νάσαινα, ο  εισηγητής του τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού κ.Γεώργιος Χρυσάφης και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κα Μαρία Μαυραγάνη.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Συντονιστής είχε σύντομη συζήτηση με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. κα Ιφίγενεια Καμτσίδου σχετικά με τα αυτοτελή τμήματα εκπαίδευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όπως αυτά θα λειτουργήσουν μετά την έκδοση των νέων οργανισμών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Παράλληλα ο κ. Ντίτορας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με  την κα Μαρία Μαυραγάνη για θέματα που αφορούν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  ενόψει της  έκδοσης των νέων οργανισμών.

 

Προηγούμενο άρθρο Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth Democracy Academy συμμετέχει ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία το σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Εξυπηρέτηση πελατών στο χώρο της υγείας