Ειδήσεις

Ο Α.Σ.Κ. είναι παρών και δίπλα στην κοινωνία μας που δοκιμάζεται


Η περιοχή μας βίωσε τις προηγούμενες ημέρες, τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Οι ανθρώπινες απώλειες, η καταστροφή περιουσιών, υποδομών, αλλά και η αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού της περιοχής μας και συνολικά της Θεσσαλίας, δοκιμάζουν σκληρά τις αντοχές όλων μας.

Ως το σύνολο του οργανισμού του Α.Σ. Καρδίτσας, εκφράζουμε την οδύνη μας για τον άδικο χαμό ανθρώπινων ζωών, αλλά και τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, διατυπώνουμε τη συμπαράστασή μας, προς όλους εκείνους που έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους, που βλέπουν σήμερα τον κόσμο όπως τον ήξεραν να μην υπάρχει πια.

Ταυτόχρονα όμως, καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε ενεργά σε μια τιτάνια προσπάθεια να ξαναχτίσουμε την Καρδίτσα και την περιοχή μας, να ξαναδώσουμε ελπίδα, μέλλον και προοπτική στον τόπο μας. Σε αυτή την προσπάθεια και ο Α.Σ.Κ. θα παλέψει με κάθε τρόπο, ώστε οι πληγές από τη μεγάλη καταστροφή να απαλυνθούν το συντομότερο και βήμα-βήμα και όλοι μαζί, να δώσουμε πνοή στην Καρδίτσα και στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.

Όλοι μας, από την πρώτη στιγμή συμμετέχουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες για να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία. Με εθελοντική προσπάθεια, με προσφορές και ευχαριστούμε θερμά όλες τις ομάδες της BasketLeague, για τη συμπαράσταση και την έμπρακτη στήριξή τους.

Και το δικό μας σπίτι, το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, χτυπήθηκε ανελέητα. Οι καταστροφές που υπέστη από τη θεομηνία είναι σημαντικές, με εθελοντική προσπάθεια ακόμη και των προπονητών και των παικτών μας, καταφέραμε να μειώσουμε τις απώλειες, όμως θα χρειαστεί χρόνος και μεθοδική δουλειά για να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές για να λειτουργήσει και πάλι το γήπεδό μας. Μπροστά και σε αυτή την πρόκληση, εμείς δηλώνουμε το «παρών», θα είμαστε εδώ, γιατί το οφείλουμε σε όσους τόσα χρόνια μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν, κυρίως όμως, έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε μέσα από τον αθλητισμό, την εξωστρέφεια, να δώσουμε στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, χαρά και υπερηφάνεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο στη νεολαία μας, ελπίδα στην κοινωνία μας, στήριξη στους συμπολίτες μας. Στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινώσουμε με λεπτομέρεια, συγκεκριμένες δράσεις για να συμπαρασταθούμε στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας και ειδικά στα παιδιά των οικογενειών που σήμερα δοκιμάζονται.

Το πρωτάθλημα της BasketLeague δεν μπορεί να περιμένει και η ομάδα μας, αναγκάστηκε να βρεθεί για σχεδόν μια εβδομάδα εκτός Καρδίτσας, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι προπονήσεις γίνονται πλέον στο παλιό κλειστό του Αθλητικού Κέντρου, οι φιλικοί αγώνες γίνονται εκτός έδρας, στην προσπάθεια η ομάδα να αποκτήσει ρυθμό και να ετοιμασθεί για ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό ξεκίνημα στη BasketLeague. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός δεν μεταβάλλεται, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι τελικές προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας.

Προσαρμογή του προγράμματος της BasketLeague

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΣΑΚΕ και όλες τις ΚΑΕ της BasketLeague για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, για την προσαρμογή του προγράμματος της BasketLeague. Συγκεκριμένα, με δεδομένες τις ζημιές που υπάρχουν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης», ο ΑΣΚ αιτήθηκε και ο ΕΣΑΚΕ το αποδέχθηκε αμέσως, την αντιστροφή της έδρας στα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας για το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι μετά και την κλήρωση της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, ο ΑΣΚ θα δώσει εκτός έδρας τους αγώνες που σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν εντός έδρας, μέχρις ότου αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο κλειστό γυμναστήριο. Επομένως, σε όσους αγώνες θα υπάρξει αντιστροφή της έδρας, θα γίνουν στην Καρδίτσα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ευελπιστούμε ότι το κλειστό μας γυμναστήριο θα αποκαταστήσει τη λειτουργία του το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η ομάδα όσο το δυνατόν νωρίτερα να αγωνίζεται μαζί και δίπλα με τον καλύτερο συμπαίκτη της, το φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Η αντιστροφή της έδρας στα πρώτα εντός έδρας μας, αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική αγωνιστική αλλά και οικονομική επιβάρυνση για την ομάδα μας, όμως η επιλογή αυτή ήταν η μόνη λύση που εξασφαλίζει ότι:

Α. Όλοι οι εντός έδρας αγώνες του Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης», σε συνθήκες ασφάλειας, άνεσης και πλήρους λειτουργίας του κλειστού, μαζί και δίπλα με τους φιλάθλους μας.

Β. Δεν θίγεται το δικαίωμα των φιλάθλων, να βρεθούν δίπλα στην ομάδα σε ΟΛΟΥΣ τους εντός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος, είτε έχουν ήδη προμηθευτεί κάρτα διαρκείας, είτε θα την προμηθευτούν το επόμενο διάστημα. Όλοι οι εντός έδρας αγώνες (που φέτος μάλιστα είναι περισσότεροι λόγω της αλλαγής του συστήματος διεξαγωγής) θα γίνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης» . Με την ευκαιρία, καλούμε τους φιλάθλους μας που έχουν τη δυνατότητα, να στηρίξουν την ομάδα έμπρακτα με μια κάρτα διαρκείας, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Γ. Όλες οι χορηγικές συμφωνίες που έχουν καταρτισθεί ή θα καταρτισθούν ισχύουν στο ακέραιο, επομένως όλες οι παροχές προς τις χορηγούς εταιρείες και οι τρόποι προβολής θα τηρηθούν, δίχως καμία αλλαγή.

Από Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου οι ακαδημίες

Σε ότι αφορά τις ακαδημίες του Α.Σ.Καρδίτσας, αυτές θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα για το οποίο έχουν ήδη ενημερωθεί τα παιδιά και οι γονείς. Ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και προσαρμογές για τη λειτουργία των ακαδημιών, ώστε τα παιδιά, με καθυστέρηση δέκα ημερών να μπουν στο γήπεδο και να ζήσουν τη χαρά του μπάσκετ και του αθλητισμού. Για νέες εγγραφές και πληροφορίες, οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον κ.ΒασίληΜπολώτη στο τηλ. 694-4185740 και κάθε απόγευμα 4-8 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης».

 

Προηγούμενο άρθρο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας: Ψωνίζουμε τοπικά
Επόμενο άρθρο Ανθρωπιστική Βοήθεια στον Δήμο Παλαμά Ν. Καρδίτσας