Ειδήσεις

Ο Δήμος Σοφάδων γιόρτασε τα Θεοφάνια


Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν και φέτος στο Δήμο Σοφάδων τα Θεοφάνια, η γιορτή που σηματοδοτεί και το τέλος των Χριστουγέννων. Πλήθος κόσμου βρέθηκε σε όλες τις εκκλησίες του Δήμου για να παρακολουθήσει τις λειτουργίες και στη συνέχεια τις τελετές Αγιασμού των υδάτων και της ρίψης του Τίμιου Σταυρού.

Πιο αναλυτικά:

Στην πόλη των Σοφάδων, χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Περιφέρειας Σοφάδων Πρωτόπρ. Ηλία Γώγου και παρουσία του Δημάρχου Δημοσθένη Κατσή, σύσσωμης της νέας Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων και Συμβούλων των τοπικών συμβουλίων, του πρώην Δημάρχου Σοφάδων,  των Διοικητών Α.Τ. Σοφάδων και της Π.Υ. Σοφάδων, εκπροσώπωνφορέων και συλλόγων της πόλης και εκατοντάδων συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη γέφυρα του Σοφαδίτη ποταμού, στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου.

Στη λίμνη Σμοκόβου:

Μετά το πέρας της τελετής στους Σοφάδες, ακολούθησε ο Αγιασμός των υδάτων στη Λίμνη Σμοκόβου, χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λεονταρίου Πρωτόπρ. Ιωάννη Οικονόμου όπου παρευρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Στα Λουτρά Σμοκόβου:

Σε μια ξεχωριστή τελετή στην πισίνα των εγκαταστάσεων των Λουτρών Σμοκόβου ολοκληρώθηκε και ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Δήμο Σοφάδων, όπου πλήθος επισκεπτών και λουόμενων που βρέθηκαν στην περιοχή, σηματοδοτώντας τον υψηλό συμβολισμό της αξίας των Λουτρών ως τόπο προσέλκυσης τουριστικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ομορφιές του Δήμου.

Μετά το πέρας του εορτασμού ευχές απηύθυναν ο π. Ηλίας Γώγος, ο π. Ιωάννης Οικονόμου ενώ ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τα Θεοφάνια είναι μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία.  Εύχομαι το φως να γεμίσει τις καρδιές μας και να τις φωτίσει για να μπορέσουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, για να οικοδομήσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε.

Χρόνια Πολλά. Καλή Φώτιση σε όλες και όλους.»

Προηγούμενο άρθρο Κάλαντα Θεοφανείων στον Μητροπολίτη μας Τιμόθεο
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Χατζημήτρου