Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης υπεδέχθη την τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ στον τόπο μαρτυρίου Του στο Φανάρι


Χάρις στην πρωτοβουλία του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Ιεζεκιήλ, από το 1928 καθ’ εκάστη Κυριακή των Μυροφόρων, η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία του Χριστού καθιέρωσαι εορτή δοξολογίας και ευχαριστίας στον άγιο Τριαδικό Θεό και τον θεράποντά Του άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Η τιμία κάρα του Αγίου κατέρχεται από την Ιερά Μονή Παναγίας «Κορώνης», όπου φυλάσσεται, τελούνται οι λατρευτικές Συνάξεις προς δόξαν Θεού, που μας χάρισε τέτοιον Άγιο και πραγματοποιείται λιτάνευση Αυτής στην πόλη της Καρδίτσας επί τη αναμνήσει του θαύματος της καταπαύσεως της ανομβρίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 7 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος υπεδέχθη την τιμία Κάρα στον τόπο μαρτυρίου Του στο Φανάρι. Κομιστής αυτής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης. Εκεί τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Ακολούθως, η Τιμία Κάρα ξεκίνησε για την πόλη της Καρδίτσης, με ενδιάμεσες στάσεις στο Παλαιοκκλήσι και στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Εκτός ειδικής βάμβακος χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή μέρα γνωριμίας για γονείς με το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας