Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας στηρίζει την απεργία στο χώρο της υγείας


Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων γυναικών στο δημόσια νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νομού μας, που έχουν χτυπήσει κόκκινο, εξαιτίας της συστηματικής υποβάθμισης του ΕΣΥ από την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο αγώνας τους αφορά όλες τις γυναίκες του μόχθου και τις οικογένειές μας, αφορά την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Μαζί διεκδικούμε γενναία χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το  νοσοκομείο μας, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.

Δεν ανεχόμαστε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας ως “κόστος” για το κράτος και ως “όφελος” για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.  την πολιτική.

Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει νέο νομοσχέδιο που μετατραπεί ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και θα μας αναγκάζει να βάζουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να χρυσοπληρώνουμε  εξετάσεις και επεμβάσεις.

Η νίκη των εργαζομένων στο Παίδων Αγία Σοφία, οι οποίοι με τις μαχητικές μαζικές κινητοποιήσεις τους κατόρθωσαν να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας μας γεμίζει αισιοδοξία και επιβεβαιώνει τη δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Διεκδικούμε συλλογικά και μαχητικά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, γιατί η υγεία και η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας είναι πολύτιμες!

Παλεύουμε για ένα σύστημα δημόσιας και δωρεάν Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας στην πρόληψη, στη θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας για όλες και όλους.

 

Προηγούμενο άρθρο IPA Καρδίτσας: Niške Igre, μια υπέροχη εκδήλωση
Επόμενο άρθρο Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων πληρωμής για τους δικαιούχους του Προγράμματος ΑΝΑΣΑ ΙΙ