Ειδήσεις

Όχι στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος


Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ, στο έδαφος της «απελευθέρωσης» της ενέργειας, που έστρωσε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιφέρει νέο σοβαρό πλήγμα στο ήδη μειωμένο εισόδημα της πλειοψηφίας του λαού που δίνει αγώνα επιβίωσης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλές χιλιάδες ακόμα νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ θα προκαλέσουν και νέες αυξήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται από την πολιτική των παρόχων ρεύματος οι οποίοι κόβουν με την πρώτη ευκαιρία το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ακριβά τιμολόγια, ενώ και τα τέλη επανασύνδεσης και οι διακανονισμοί έχουν δυσβάσταχτους όρους καθιστώντας αδύνατο για πολλούς εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτούς.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που συνδέεται με την πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας, η οποία πλέον έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν, συνέπεια του γεγονότος ότι είναι εμπόρευμα. Αυτή είναι η αίτια των ανατιμήσεων κι όχι η παρενέργεια «εξωτερικών και συγκυριακών παραγόντων». Ο μύθος ότι τάχα ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές, έχει καταρρεύσει παταγωδώς.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και τους καλεί να μην την βάλουν σε εφαρμογή..

Αντίθετα να μειώσουν την τιμή του ρεύματος κατά 50% και να καταργηθεί κάθε χαράτσι που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις, που αδυνατούν να πληρώσουν.

Δωρεάν ρεύμα σε όσους κρίθηκε ακατάλληλο προς κατοίκηση το σπίτι τους, λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν ο σεισμός της 3/3/21, η πλημμύρα στις 18/9/21 και οι πρόσφατες πυρκαγιές, μέχρι να αποκατασταθεί.

Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ και χωρίς ΣΣΕ.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο ΠΜΣ: Ανάλυση και σχεδιασμός κατασκευών ενεργειακών υποδομών