Ειδήσεις

Οι Φίλοι Μουσείου Πόλης παρουσίασαν την ποιητική συλλογή του Χρ. Κολτσίδα


?

Σε μία πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση με αξιοσημείωτη συμμετοχή από το κοινό της πόλης, παρουσιάστηκε το Σάββατο, 12 Ιουνίου, η δεύτερη ποιητική Συλλογή του Καρδιτσιώτη βραβευμένου ποιητή Χρήστου Κολτσίδα.

Η παρουσίαση οργανώθηκε από τους Φίλους του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας και εντάσσονταν στον β’ ετήσιο κύκλο εκδηλώσεων  με τίτλο «εκ Καρδίτσας». Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2019 με στόχο να φέρει το κοινό της πόλης σε επαφή με το έργο Καρδιτσιωτών που διαπρέπουν στις επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες στην Ελλάδα ή και διεθνώς. Διακόπηκε λόγω της πανδημίας αλλά επανεκκινεί ερμηνεύοντας τη γενικότερη ανάγκη του κοινού της πόλης για δράσεις πολιτισμού με έμφαση και στόχο την δημιουργική συνεύρεση ανθρώπων.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς από την πρόεδρο των Φίλων Μουσείου Πόλης κ.  Ελένη Αβδελίδου και από το μέλος κ. Μαρία Μπαρμπάτσαλου.

Κατά την διάρκειά της μίλησαν ο Ηλίας Μπαρτζιώκας, βιβλιοπώλης και συγγραφέας και ο Δημήτρης Ντανόπουλος εκπαιδευτικός. Ποιήματα από την Συλλογή  με τίτλο “Βροχή περασμένη” διάβασε η ηθοποιός Αφροδίτη Τσιώλη.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο Χρ. Κολτσίδας ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και μοιράστηκε με το κοινό την οτι μέχρι τον Αύγουστο θα έχει εκδοθεί και η τρίτη του ποιητική συλλογή, η οποία θα παρουσιαστεί, μαζί με άλλες δύο ποιητικές Συλλογές Καρδιτσιωτών δημιουργών, στο πλαίσιο πανθεσσαλικού φεστιβάλ ποίησης.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό:

O Χρήστος Κολτσίδας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1991. Είναι υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας (Α.Π.Θ.). H πρώτη του ποιητική συλλογή, Τα ορεινά (Μελάνι, 2015), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2016 (εξ ημισείας με τη νουβέλα Η έκτη μέρα της Βασιλείας Γεωργίου). Συμμετείχε στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Β.Θ., 2017), στο 6ο και 7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης (Λάρισα, 2018, 2019). Συμμετείχε επίσης στην ανθολογία Ποίηση με πείσμα (Αντίποδες, 2020), που επιμελήθηκε η Μαρία Τοπάλη. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και μεταφραστεί στα γερμανικά και τα ρωσικά.

Προηγούμενο άρθρο Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας λέει όχι στην κατάργηση του 8ωρου
Επόμενο άρθρο Το αντεργατικό έκτρωμα να μην περάσει - Της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Γ.Ν. και Κ.Υ.