Ειδήσεις

Το αντεργατικό έκτρωμα να μην περάσει – Της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Γ.Ν. και Κ.Υ.


Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, την πετυχημένη απεργία στις 10 Ιούνη! Με τον αγώνα μας, στείλαμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο.

Δεν διορθώνεται! Δεν δέχεται βελτιώσεις!

Συνεχίζουμε την πάλη μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Δεν θα τους περάσει!

Υπάρχουν όλες οιπροϋποθέσειςνα ζήσουμε καλύτερα! Σήμερα, υπάρχουν οι γνώσεις, οι τεχνολογική πρόοδος, οι εργαζόμενοι να έχουμε σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας. Αυτό που παρουσιάζουν ως πρόοδο, μας φέρνει σε συνθήκες εργασίας του προηγούμενου αιώνα. Αυτό που μας παρουσιάζουν ως συμφέρον των εργαζομένων έχει χαρακτηριστεί ως κίνδυνος υγείας από τον ΠΟΥ.

Δεν μας πείθουν πως αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα! Η ηλεκτρονική κάρτα ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε πρώτα στο δημόσιο. Ο νόμος της διευθέτησης του χρόνου εργασίας ψηφίστηκε, ήδη από το 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Φοβούνται την απάντηση μας! Για αυτό, όχι μόνο χτυπάνε τη συνδικαλιστική δράση, αλλά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι ακόμα χειρότερο σε σχέση με αυτό που αρχικά παρουσιάστηκε. Βάζουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας.

Κόντρα στις ξεπουλημένες διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ! Αντί να κλιμακώνουν τον αγώνα, εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργοδοτών. Η ίδια η ΓΣΕΕ αναφέρει πως το νομοσχέδιο έχει και θετικά χαρακτηριστικά! Αλήθεια, όμως, για ποιόν;

Κόντρα σε όσους είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων! Γιατί, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο μας συνάντησε μόνο όσους  συναινούν στην πολιτική τους! Μάλλον, ξεχνούν να μας πουν τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζομένους σε καθαριότητα και φύλαξη που με τη λήξη των συμβάσεων τους θα μείνουν στο δρόμο, ξεχνούν τις τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό. Γιατί, και η πλειοψηφία του ΔΣ του νοσοκομείου ξέχασε το νομοσχέδιο, ξέχασε τους συμβασιούχους, ξέχασε τις ελλείψεις και είναι αμέτοχη στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Τώρα είναι ώρα να μπούμε στον αγώνα! Να διεκδικήσουμε:

  • Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο!
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε Νοσοκομεία, ΚΥ, ΤΟΜΥ.
  • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι Φίλοι Μουσείου Πόλης παρουσίασαν την ποιητική συλλογή του Χρ. Κολτσίδα
Επόμενο άρθρο Επικοινωνία Αγοραστού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ